Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galleria di immagini

(Abadia de Montserrat) El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, han signat aquest dimarts un conveni de col·laboració, per mitjà del qual es farà efectiva la rehabilitació de l’Hostatgeria del Monestir. Les obres de reforma de l’edifici, que quedarà adaptat a les necessitats actuals, està previst que finalitzin l’abril de 2012. Com a contrapartida, el Monestir de Montserrat cedirà l’ús temporal de les instal·lacions del recinte a la Diputació de Barcelona per a la realització d’actes i activitats d’interès públic.

L’edifici de l’Hostatgeria del Monestir es va reformar a finals del segle XIX i actualment pateix múltiples carències tant des del punt de vista funcional com normatiu i estructural, que aconsellaven realitzar una profunda intervenció per adaptar-la a les necessitats actuals, en base a l’Estudi de Programació elaborat pel Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona, en el marc de les atribucions que la legislació li atorga, col·labora amb institucions catalanes per fer possibles projectes d’interès general dins el marc de la cultura, l’educació i el pensament, com és el cas de la rehabilitació de l’hostatgeria monàstica de Montserrat. Per tant, i per mitjà del conveni de col·laboració que han signat aquest dimarts al migdia el pare abat Josep M. Soler i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, aquesta subvencionarà el cost que pugui representar l’esmentada reforma, en concepte de redacció del projecte executiu, la direcció facultativa i l’execució de l’obra, mitjançant l’aportació d’una quantitat màxima de tres milions d’euros. El Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona serà el responsable del seguiment del conveni entre ambdues institucions.

A la signatura del conveni de col·laboració entre l’Abadia de Montserrat i la Diputació de Barcelona, que té una vigència de tres anys, també hi ha estat present la presidenta de l’Àrea d’Infrastructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández; el coordinador de l’Àrea, Jordi Bertran; l’arquitecte Albert Ezquerdo i el pare Ignasi M. Fossas, sotsprior i majordom del Monestir.