Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dimarts el Consell Executiu ha aprovat el nomenament del fins ara director general de la Fundació Blanquerna, Lluís Font, com a secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de Generalitat. Aquesta secretaria és una de les responsabilitats de més relleu en l’àmbit educatiu i en la gestió de les polítiques educatives del Departament.

Lluís Font i Espinós era des del 1993 director general i vicepresident de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull i membre del seu Patronat. Aquest curs ja s’havia anunciat públicament el seu relleu que ara s’avançarà uns mesos. En l’àmbit docent, és professor titular de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, on ha impartit l’assignatura Història del Pensament Contemporani.

Lluís Font és llicenciat en Filosofia i Lletres i doctor en Ciències de l’Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca s'ha centrat en el Personalisme d’Emmanuel Mounier, la seva influència a Catalunya i els principals reptes de l’educació d’avui, temes al voltant dels quals ha escrit diversos articles i textos.

Abans d’incorporar-se a Blanquerna havia estat professor i director de l’Institut Politècnic de Formació Professional Sant Ignasi i director de secundària al Col·legi Sant Ignasi durant els anys d’implementació de la LOGSE. Així, Font, a més de la gestió i l'àmbit universitari, coneix la realitat directa dels centres escolars i, en particular, de l'escola concertada.

També havia estat president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, en representació de l’escoltisme, i vicepresident del Movimiento Scout Católico, la federació d’escoltisme catòlic espanyola.

Blanquerna és una fundació de l'arquebisbat de Barcelona amb tres facultats -creades a partir de la prestigiosa escola de mestres- que formen part de la Universitat Ramon Llull.