Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest és el primer Nadal del nou orgue de la Basílica del monestir de Montserrat després de la seva inauguració l’abril del 2010. I, aquest primer Nadal la proposta arriba amb forma de CD amb un singular enregistrament de música d’orgue i violí per a la meditació durant el temps de Nadal. La religiosa coreana Verònica Yong i el monjo Jordi-Agustí Piqué interpreten melodies de cant gregorià i d’autors populars catalans per a la litúrgia i la pregària

La proposta de combinació dels cants per a la litúrgia amb el so del violí, acompanyats del nou orgue de Montserrat, volen proposar un un moment per viure i per pregar més intensament durant l’Advent i el Nadal i a la vegada ajudar a meditar entorn de la figura de Crist.

Aquest treball, enregistrat recentment a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, s’ha elaborat amb motiu del 300 aniversari de la fundació de la Congregació de Saint Paul des Chartres, comunitat a la que pertany la monja coreana Verònica Yong. Les vint peces que el componen són d’autors diversos, que van des de figures del cant gregorià fins a autors populars catalans.

 

Sor Verònica Yong, SPC

Nascuda a Seul (Corea del Sud), Sor Verònica Yong va estudiar música a la Universitat Chung-Ang de Seul, va guanyar el concurs música Non-Fa i va participar tres anys en el Festival de música del mateix nom. Va ésser violí concertino a l’Orquestra de Txung-Ang i de l’Orquestra de Cambra de Txung-Ang. Va obtenir el Master en Educació Musical a la Universitat Exh Womans de Seul. Va ésser membre de l’Orquestra Filarmònica Inxon i de l’Orquestra Filarmònica Suwon. Com a solista, va donar concerts i va actuar en concerts per a Trio i Quartet. L’any 1986 va entrar a la Congregació de Germanes de Sant Pau de Chartres (Seul). Durant set anys va ensenyar història de la música, teoria musical i solfeig a l’Escola de Kyesung, de Seul. Va obtenir la Llicència i el doctorat en Litúrgia al Pontifici Ateneu de Sant Anselm, a Roma.

P. Jordi-Agustí Piqué, OSB

Monjo de Montserrat. Va obtenir el Premi d’Honor de Fi de Grau Superior d’Orgue. És professor superior d’aquest instrument i de solfeig. L’any 1997 va ser nomenat Mestre de Capella i Director de l’Escolania de Montserrat, càrrec que va exercir fins l’any 2001. Va crear i dirigir la Capella de Música i la Capella de Música Instrumental de Montserrat. Com a concertista d’orgue ha actuat a Catalunya, Espanya, França, Suïssa, Itàlia, Àustria, Alemanya, Hongria i Polònia. És Doctor en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma amb la Tesi: J. Piqué, Teología y música: una contribución dialéctico-trascendental sobre la sacramentalidad de la percepción estética del Misterio. Ha publicat diverses composicions musicals i nombrosos articles.

Actualment compagina la composició, nombroses conferències i els concerts com a solista d’orgue. És professor associat del Pontifici Institut Litúrgic de Roma i professor invitat de la Facultat de Teologia de Catalunya i del Centre Teològic Salesià Martí Codolar de Barcelona.