Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) El proper 9 de gener de 2011, l’Escolania de Montserrat cantarà per primera vegada a Rússia. El conjunt coral montserratí representarà la cultura catalana en el III Festival Internacional de Música de Nadal, que se celebrarà durant les festes de Nadal a Moscou, gràcies a la invitació de la Fundació caritativa De Boni Arte i la col·laboració del Ministeri de Cultura de Rússia. En concret, l’Escolania protagonitzarà el concert de cloenda del Festival, que tindrà lloc a la Catedral Catòlica de la capital russa el diumenge 9 de gener a les 19.30 hores.
 
El programa del concert de l’Escolania, que estarà dirigida per Bernat Vivancos i acompanyada al piano i a l’orgue per Vicenç Prunés –també hi prendran part alguns escolans amb instruments-, està dividit en dues parts. La primera comptarà amb peces de compositors catalans, mentre que la segona constarà amb un recull de cançons nadalenques catalanes.
 
Tot i que la finalitat de l’Escolania és la participació diària en la pregària del Santuari, també és funció seva la difusió de la música sacra, així com la música coral, tant d’autors propis -Escola Montserratina-, com de compositors internacionals. A partir de l’any 1968, sota la direcció del P. Ireneu Segarra, l’Escolania va començar a fer alguns concerts fora de Montserrat: a indrets del nostre país, i per participar en alguns festivals o gires de concerts a països europeus i d’altres continents.
 
I el 12 de maig de 2011, a Roma
 
Dins d’aquest mateix curs, l’Escolania també té previst, el 12 de maig de 2011, de prendre part en el concert de cloenda dels actes que donaran a conèixer la cultura catalana a Itàlia i a la Ciutat del Vaticà. En concret, la Fundació Joan Maragall (FJM) i la Fundació Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família, a proposta i sota els auspicis del Pontifici Consell per a la Cultura, organitzaran la primavera vinent una exposició al Braccio de Carlo Magno de la Ciutat del Vaticà, que reflectirà la importància monumental i espiritual de la Sagrada Família. Paral·lelament a la mostra, comissariada per Daniel Giralt-Miracle i que portarà per títol Gaudí i la Sagrada Família de Barcelona: Art, ciència i espiritualitat -es podrà visitar de l’1 d’abril al 15 de maig de 2011-, també tindran lloc a Roma un seguit activitats institucionals i acadèmiques per donar a conèixer diversos aspectes de la cultura catalana i de l’església catalana –la del temps de Gaudí i l’actual-. El darrer d’aquests actes, i que representarà la cloenda de l’exposició, és el concert de l’Escolania a l’Església de Montserrat de Roma.