Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Aquest dissabte es farà una doble inauguració d’exposicions temporals al Museu de Montserat. D’una banda, l’Espai d’art Pere Pruna acull una exposició antològica del gran creador gràfic de la segona meitat del segle XX a Catalunya, Ricard Giralt Miracle. La mostra presenta totes les aplicacions de la seva creativitat: la tipografia, el cartell, l’edició i les obres autònomes. Comissariada per Àlex Mitrani, l’exposició porta per títol "Ricard Giralt Miracle. Imaginar amb la lletra, parlar amb la imatge". Es divideix en cinc àmbits que ajuden a estructurar la multiplicitat de les manifestacions creatives de l’artista.

La segona exposició que s’inaugura dissabte és la de pintura de Manuel Capdevila (1910-2006), conegut principalment com a orfebre, i que es podrà contemplar a la Sala Daura del Museu de Montserrat. Es tracta d’una antològica de la seva obra, que es realitza coincidint amb el centenari del naixement de l’artista. A la mostra "Manuel Capdevila, pintor: elogi de la vida" es poden descobrir “els matisos de la seva poètica, el seu amor per una natura carregada d’energia, la seva curiositat per una humanitat vibrant, la seva profunda preocupació espiritual que el connectava amb Montserrat”, com afirma Àlex Mitrani, que també és el comissari d’aquesta exposició.

A l’acte d’inauguració de les exposicions hi participaran l'abat de Montserrat Josep Maria Soler, i Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat; Elisenda Capdevila, filla de Manuel Capdevila, que farà un elogi del seu pare; Daniel Giralt Miracle, que també glossarà l’obra del seu pare; i Àlex Mitrani, comissari d’ambdues mostres.

L'acte es farà aquest dissabte a les 12.30h al Museu de Montserrat. Les dues exposicions  temporals es podran visitar fins el 28 de març de 2011.