Dia:  Sabato, 7 de Agosto
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Monestir de Sant Pere de Rodes. El Port de la Selva
Organitza:  Festival de Música de Sant Pere de Rodes
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n, 17489 , El Port de la Selva
Concert

Viena. El violinista Vadim Tchijik a Sant Pere de Rodes

Considerat « Mestre » segons la revista Diapason, guanyador de diversos premis internacionals, inclòs el prestigiós concurs N. PAGANINI a Gènova, PI TCHAIKOVSKI a Moscou, R. LIPIZER a Gorizia, també és laureat de les fundacions NATEXIS, G. CZIFFRA , N. i L. BOULANGER, O. i V. RITTER i va ser nomenat JUVENTUS Laureat pel Consell d’Europa.
Actua a nivell internacional com a solista, actuant amb les Orquestres Simfòniques de Moscou, Friburg, els Països Baixos, l’Orquestra Estatal de Mèxic, l’Orquestra de la Guàrdia Republicana, Baixa Normandia, l’Orquestra de Cambra de Kazakhstan, la Filharmònica de Kharkov entre moltes altres i sota la batuta de directors com Michel Tabachnik, Jean-Pierre Wallez, Jean Deroyer, Peter Csaba o Enrique Batiz.
Les seves actuacions han tingut lloc en espais de primer nivell com: el Théâtre des Champs-Elysées, el Théâtre du Châtelet, la Salle Gaveau de París, el Concertgebow d’Amsterdam, el Dvorak Hall de Praga, el Great Hall del Tchaikovsky Conservatory de Moscou, Suntory Hall i Hamarikyu Asahi Hall de Tokyo, Philharmonie de Colònia i Konzerthaus de Friburg, entre altres.
Sovint és convidat per festivals de prestigi: Radio France a Montpeller, Pablo Casals, Auvers sur Oise, Colmar, Guebwiller, Vexin, Richelieu, Saint-Riquier, Fêtes Romantiques de Nohant, Musical Weeks in Tours, Musicales de Bagatelle a Paris, Nancyphonies, “Salon des Arts ”a Sofia, Festival Cultural del Japó,“ Young Artists Festival ”a Los Angeles,“ Felicja Blumental ”a Tel Aviv, Ravello, Portogruaro,“ Juventus ”a Cambrai, Grands Crus de Bourgogne, Musicora a París i altres.
Participa en nombrosos programes de televisió (France-3, Mezzo, RAI, NHK, etc.) i en programes de ràdio (France-Musique, Radio-Classique, etc.).
Nascut el 1975, va començar a estudiar violí als sis anys i va fer el seu primer concert als vuit anys. Va acabar els seus estudis amb notes excel·lets a l’Escola Central de Música Especial del Conservatori Txaikovski de Moscou. Després es va perfeccionar a França, Alemanya i els Estats Units.
El 2010 ser portada de la famosa revista “String” que li va dedicar una entrevista exclusiva de sis pàgines.
Vadim Tchijik és el fundador i director del conjunt “Les Virtuoses” i imparteix classes magistrals a Europa, Amèrica Llatina i Àsia.
Toca un magnífic violí de F. Gagliano fabricat a Nàpols el 1775.

GÉRARD GASPARIAN, piano
“És pura joia veure els seus dits lliscar sobre el teclat i escoltar cançons que conviden al somni” (La République du Centre).
“El poder i el lirisme expressiu, submergeix l’oient en les profunditats del romanticisme, aportant entusiasme i passió. Les seves interpretacions sedueixen amb el seu estil elegant i brillant, amb un encant suau i melòdic ”(Badische Zeitung).
Pianista, compositor i professor de piano, Gérard Gasparian actua regularment a França i a Europa, tant com a solista, com amb orquestra o en concert de cambra. Ha actuat a la Salle Gaveau de París, a La Fenice de Venècia, a la Victoria Hall de Ginebra, al Festival Berlioz, al Festival du Vigan i a Nancyphonies. El 2004 va interpretar el primer i el quart concert de Rachmaninoff a Rússia, amb l’Orquestra Simfònica de Nizhny-Novgorod, així com també amb la Filharmònica Estatal d’Armènia, l’Orquestra de l’Operapera de Rouen i la de la Baixa Normandia.
Ha participat sovint en espectacles de “Poesia i música” amb actors com Brigitte Fossey, Marie-Christine Barrault, Fanny Cottençon o Nathalie Roussel. També ha ofert concerts de música de cambra amb músics com Bruno Rigutto, Philippe Muller, Roland Daugareil, Henri Demarquette, Florent Héau, o el Morphing Saxophone Quartet, alguns dels quals han creat i interpretat les seves obres. Aquestes han estat publicades per Combre, Billaudot i Max Eschig.
El 2009 va produir la primera transcripció mundial per a piano sol de “Spring Rounds” de Debussy, obra extreta de « Images pour orchestre », publicada per Durand el 2012.
El 2001 es va publicar un CD de les seves obres. El 2020, Rhine Classics va publicar una capça especial dedicada al violinista Jean Ter-Merguerian en què apareix la reedició de la seva sonata per a violí i piano, així com una sonata de Mozart.

 

PROGRAMA
Wolfgang Amadeus Mozart

Sonata en Do Major, KV296
I. Allegro vivace
II. Andante sostenuto
III. Allegro

Ludwig van Beethoven
Sonate n9 “A Kreutzer”
I. Adagio sostenuto – Presto – Adagio
II. Andante con variazioni
III. Presto