Dia:  Sabato, 4 de Maggio
Hora:  de 10:30 a 18:00
Lloc:  Centre Cultural i de Congressos Lauredià . Sant Julià de Lòria
Organitza:  Bisbat d'Urgell
Preu:  20.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre Cultural i de Congressos Lauredià
Plaça de la Germandat, 4, Sant Julià de Lòria

Per saber-ne més

Seminari

Veritat, postveritat i "fake news". Càtedra de Pensament Cristià a Andorra

La transmissió veraç de la informació és un dels pilars de les societats democràtiques. També ho és la llibertat de pensament, de creences i d’expressió. Només si el ciutadà és informat amb veracitat pot forjar-se un criteri propi i exercir el seu dret a decidir.

En aquest seminari volem aprofundir en el concepte de veritat i en el deure de veracitat com a exigència ètica dels professionals de comunicació. Entenem que l’actitud crítica és bàsica en el ciutadà per tal de discernir les falses notícies de les que són vertaderes, per això cal potenciar-la mitjançant l’educació.

L’ètica de la comunicació social ha experimentat un gran sotrac amb l’adveniment de les xarxes socials. Per la xarxa circulen tota mena d’informacions, molt sovint no contrastades i esbiaixades. El principi de respecte a la veritat és indispensable per assentar els fonaments d’una societat lliure. Això exigeix tant a l’emissor com al receptor un respecte actiu envers la veritat i un refús de la postveritat.

PROGRAMA

10,30 h. Inauguració del 16è Seminari a càrrec del Sr. Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra .

11 h. Ètica de la comunicació i compromís de l’audiència, a càrrec del Dr. Carles Ruiz, Professor d’Ètica de la Universitat Ramon Llull.

12 h. Debat obert entre els assistents.

12,30 h. ¿De què parlem quan parlem de postveritat?, a càrrec del Dr. Joan García del Muro, Filòsof, Assagista i autor de “Good bye, veritat”.

13,30 h. Debat obert entre els assistents.

14 h. Dinar.

16,30 h. El compromís amb la veritat. Discerniment cristià, a càrrec del Dr. Francesc Torralba, Director de la Càtedra de Pensament Cristià i Professor de la Universitat Ramon Llull.

17,30 h. Debat obert entre els assistents.

18 h. Cloenda

INFORMACIÓ i INSCRIPCIONS
Bisbat d’Urgell
Secretaria general
Pati Palau, 1-5
25700 La Seu d’Urgell
Tel. 973 35 00 54
Fax: 973 35 22 30
www.bisbaturgell.org
despatx@bisbaturgell.org

Aportació econòmica:
* Matrícula: 20€
* Matrícula i dinar: 30€

Data límit d'inscripció: 29 d'abril