Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Adreça (carrer i número)
Monestir de Montserrat
Municipi
Montserrat
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Trobada d’Animadors de Cant a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat, adreçades a laics i laiques, religiosos i religioses i seminaristes, constitueixen una ocasió per a formar-se en el ministeri de l’animació del cant en la litúrgia, com a servei a les assemblees dominicals en les parròquies a les quals pertanyen i serveixen.

El ministeri de l’animador és un servei i alhora un compromís per a envigorir la vida litúrgica en les comunitats parroquials. El cant litúrgic ben interpretat ajuda a viure de manera aprofundida i conscient el gran tresor de la litúrgia, veritable aliment de fe, eix vertebrador i dinamitzador de la vida cristiana de les comunitats del nostre temps i les nostres diòcesis. El P. Gregori Estrada n’era conscient, de la importància de la formació de l’animador, i per això va fundar, fa gairebé 50 anys, les Trobades de Montserrat.

Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat són un espai per compartir anhels, preocupacions i projectes pel que fa al cant a la litúrgia; i també per descobrir mètodes i pràctiques que afavoreixin la participació del poble en les celebracions litúrgiques. Se celebren ininterrompudament des de 1970, tenen una durada d’una setmana i se’n fan tres durant l’estiu.

Les tres Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia d’aquest estiu són:

Del 22 al 27 de juliol, dirigida per Montserrat Lluveras
Del 29 de juliol al 3 d’agost, dirigida per Albert Pàmies
Del 12 al 17 d’agost, dirigida per Marc Díaz

A cadascuna de les Trobades hi ha instructors adjunts. La ponència d’enguany porta per títol El diumenge: anunci i cant de la Paraula, que impartiran M. Teresa Gamisans i Pau Prades.

El programa de les Trobades

En les tres Trobades anuals s’hi treballen cants en català per a la litúrgia i direcció musical. Tot i que es fa servir molt material del repertori montserratí –com el llibre “El diumenge a Montserrat”- també es treballaran peces del Cantoral Litúrgic Bàsic per tal d’oferir un repertori divers i que, un cop a les seves parròquies i comunitats, els animadors puguin fer servir el que més s’adapti a les seves necessitats. Amb tot, cal recordar que més que el repertori concret, el que realment és important és la manera de treballar-lo, el treball de la direcció, el treball vocal, el treball coral... Es tracta de posar uns bons fonaments, els punts bàsics del cant i la direcció, per tal d’aplicar-los posteriorment a la realitat concreta de cada assemblea. A les Trobades també s’hi imparteix una ponència de tema litúrgic i es facilita la participació a la pregària i a l’Eucaristia del Santuari. Igualment hi ha estones de lleure que permeten la convivència i el coneixement de diferents realitats de Montserrat. Les Trobades s’inicien a les 12 del migdia del dilluns i acaben a les 4 de la tarda del dissabte. L’allotjament és a l’Hostatgeria del Monestir de Montserrat.

Les condicions per a la inscripció són: tenir 17 anys com a mínim –o estar avalat per algú que se’n faci responsable-, i exercir l’animació i la direcció del cant en la Litúrgia. És bo tenir coneixements musicals o almenys preparar-s’hi.

Més informació i inscripcions a les Trobades: a través del telèfon 93 877 77 66 (G. Andreu) o per correu electrònic: trobadescant@abadiamontserrat.net. El termini d’inscripció finalitza el 5 de juliol.

I TROBADA D'ANIMADORS DE CANT

Del 22 al 27 de juliol. Directora: Montserrat Lluveras

Inscripcions

Més informació

II TROBADA D'ANIMADORS DE CANT

Del 29 de juliol al 3 d’agost. Director: Albert Pàmies

Inscripcions

Més informació

III TROBADA D'ANIMADORS DE CANT

Del 12 al 17 d’agost. Director Marc Díaz.

Inscripcions

Més informació

XXXVIII TROBADA GENERAL

Parròquia Mare de Déu de Núria, Barcelona, 19-20 d’octubre

Inscripcions

Més informació