Dia:  Sabato, 30 de Novembre
Hora:  de 9:00 a 18:30
Lloc:  Seminari Salesià Martí Codolar . Barcelona
Organitza:  Departament de Cant Gregorià dela Federació Catalana d'Entitats Corals
Preu:  38.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Seminari Salesià Martí Codolar
Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 1, 08035 , Barcelona
Taller

Taller: Gregorià en temps de Quaresma

Amb el prestigiós musicòleg i especialista en cant gregorià Juan Carlos Asensio.

El preu inclou documentació i dinar.

 

Horari

09:00 Recepció, recollida del material i inscripcions.

10:00 Taller

13:30 Final del taller

Dinar

15:30 Inici taller de tarda

18:30 Final de la jornada

 

El tema a tractar serà: 

El repertorio gregoriano en tiempo de Cuaresma
 

Aquesta activitat està adreçada a tots els membres de les entitats de la FCEC i de tots els grups de Cant Gregorià que ho desitgin, així com a tots els interessats en general, coneixedors del tema, Directors de Cors, Comunitats Religioses, Conservatoris de Música, Mestres, Divulgadors, etc. i a qualsevol persona que vulgui introduir-se en el coneixement d'aquesta importantíssima part de la història de la música.

 

JUAN CARLOS ASENSIO PALACIOS 

Juan Carlos Asensio Palacios. Inicia els seus estudis musicals a la Escolanía de Santa Cruz del Valle de los Caídos i els continuarà en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. És col·laborador del Répertoire International des Sources Musicales. Ha publicat diversos treballs en revistes especialitzades amb transcripcions del Códice de Madrid i del Códice de Las Huelgas i una monografia sobre El Canto Gregoriano per a Alianza Editorial. Col·laborador de l’Atêlier de Paléographie Musicale de l’Abadía de Solesmes i ha estat Professor de Musicologia en el Conservatorio Superior de Música de Salamanca i en el Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Actualment és professor del Departament de Musicologia de l’ESMuC (Escola Superior de Música de Catalunya) i del Master of Advanced Studies in Canto Gregoriano a la Universitat de Lugano (Suiza). Des de 1996 és director de la Schola Antiqua, i des del 2001 membre del Consiglio Direttivo de la Associazione Internazionale Studi di Canto Gregoriano, investigador associat del CILengua, membre del grup d’estudi Bibliopegia, editor de la revista Estudios Gregorianos i membre de número de l’ Academia “san Dámaso” de Ciencias Eclesiásticas.

 

Si és del vostre interès, responeu a la convocatòria per e-mail a, quintanacortes@gmail.com Cap del Departament de Cant Gregorià de la FCEC, indicant el vostre nom, número de telèfon.

 

L’import s’abonarà a l’arribada