Dia:  Sabato, 30 de Maggio
Hora:  a les 20:30
Lloc:  Catedral de Barcelona. Barcelona
Organitza:  Arquebisbat de Barcelona
Catedral de Barcelona
Pla de la Seu, s/n, 08002, Barcelona
Pregària

Solemnitat de la Pentecosta a la Catedral de Barcelona

Amb motiu de la festa de la Pentecosta, celebració de la diada de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat Seglar, s’ha convocat una vetlla de pregària a la catedral de Barcelona amb el lema Vers una renovada Pentecosta.

Imatge

La vetlla serà presidida per l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, i els bisbes auxiliars Toni Vadell i Sergi Gordo.

 

Serà el dissabte 30 de maig, a les 20.30, amb una assistència màxima de 200 persones (accés a les 20.10). És imprescindible l’ús de mascareta, fer servir el gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida de la catedral, mantenir la distància física d’1,5 metres amb altres persones a l’interior del recinte i seguir en tot moment les indicacions de l’organització. També es podrà seguir en directe pel canal Youtube de la catedral.

Com assenyala la delegada per a la Formació i acompanyament del laïcat de l’arquebisbat de Barcelona, Anna Almuni, “aquest any, enmig d’uns moments plens d’incerteses i dificultats sanitàries, econòmiques, de treball..., la Pasqua 2020 ens ha fet endinsar en el sentit més profund de l’esperança. Quan moltes previsions se’ns han esfondrat i ens ha calgut un canvi de registre tant a nivell personal com a nivell social i també a nivell creient, nosaltres continuem tossudament celebrant Pasqua”.

Amb el recent congrés del laïcat celebrat al febrer, la vetlla s’emmarca en un moment de postcongrés, ressalta Almuni, “per construir i evangelitzar, i fer-ho junts, com ens diu el nostre Pla pastoral SORTIM!”.

Amb motiu d’aquesta diada de celebració, la Comissió Episcopal per als Laics, Família i Vida, de la Conferència Episcopal Espanyola, ha escrit un missatge on destaca que “tots ens necessitem per ser aquesta Església en sortida que anuncia el goig de l’Evangeli emmig del dolor i les ferides”.

Per als prelats, es pot caminar cap a una Pentecosta renovada si “ens posem fil a l’agulla en la missió evangelitzadora des del primer anunci, creant una cultura de l’acompanyament, fomentant la formació dels fidels laics i fent-nos presents en la vida pública per compartir la nostra esperança i oferir la nostra fe”.