Dia:  Giovedì, 26 de Agosto fins giovedì, 2 de Settembre
Hora:  de 0:00
Hora:  a 23:45
Lloc:  Masia Can Tallada. Arenys d'Empordà
Organitza:  Dojo Zen Barcelona Ryokan
Preu:  260.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Masia Can Tallada
Unnamed Rd Garrigàs, 17476, Arenys d'Empordà
Exercicis espirituals/ Recés

Retir de Zen i Platja X

Dirigit pel Mestre Soko

 

Durant l’última setmana del mes d’agost, des de dijous 26 al dijous 2 de setembre, el Dojo Zen de Barcelona Ryokan organitza la desena edició de la Setmana de Pràctica de l Zen a Catalunya, Zen i Platja X, dirigida pel Mestre Soko, a Can Tallada, una esplèndida masia en plena natura, a 20 minuts de les platges d’Empúries (Costa Brava).

El primer zazen (meditació zen) del dia, si les condicions meteorològiques ho permeten, té lloc davant del mar, a la platja Muscleres enfront de les ruïnes d’Empúries, abans de la sortida de sol. Una immillorable oportunitat per descobrir, experimentar i aprofundir en la pràctica de zazen, en un marc natural privilegiat.

Descripció:

La setmana de pràctica Zen i Platja X comença amb un primer zazen a les 20:00 del dijous 26 d’agost a la masia, i continua amb 6 dies i mig de pràctica del zen (zazen, costura del kesa i SAMU) i activitats afins (introducció a la postura de zazen, ioga Iyengar, shiatsu). L’arribada per a la sessió completa és el mateix dijous 26 d’agost a partir de les 18:00. Es recomana participar de la setmana sencera, però és possible també assistir dies solts.

Un dia de Zen i Platja:

Totes les sessions de meditació de Zen i Platja X tenen lloc a l’aire lliure, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Durant la primera part de la setmana hi ha dos meditacions diàries, i cap al final tres sessions, l’última després del sopar. Llevat que les condicions climàtiques ho impedeixin, totes les sessions tenen lloc a l’aire lliure. La setmana de pràctica finalitza amb un últim zazen el dijous 2 de setembre al matí.

El dia comença amb un zazen a les 7:00 del matí, seguit d’un esmorzar tradicional zen (genmai) a la platja. El matí continua amb temps lliure per gaudir del mar, del sol i de l’entorn, fins a tornar a la masia al migdia per gaudir de la seva frescor i de la seva piscina. El menjar es prepara per servir-la cap a les 13:30, i és seguida d’un període de descans. La realització de les tasques quotidianes com preparar els menjars, rentar els plats, preparar el cafè, netejar les zones comunes, etc. formen part de la pràctica i estàn a càrrec de totes i tots els participants, i són assignades per mitjà d’un sorteig que té lloc cada dia després del dinar del migdia. El dia continua a partir de les 16:00 amb activitats afins a la pràctica (taller de correcció de la postura de zazen, ioga Iyengar, shiatsu, taller de costura tradicional zen). Cap a les 18:30 té lloc el segon zazen del dia. Se sopa al voltant de les 20:30, i després de sopar és possible gaudir d’un moment distès al voltant de la piscina, acompanyat de projeccions a l’aire lliure, música i bar.

Preus:

Setmana sencera: 220 € (associats)

260 € (no associats)

150 € (reduït, per a residents a Llatinoamèrica).

Per dia: 45 €

Els preus inclouen totes les activitats, l’estada i el menjar. Preus mínims, fuse benvingut.

El lloc:

Masia Can Tallada (Garrigues), camí d’Arenys d’Empordà a Vilajoan. Situada a 130 km de Barcelona, ​​25 km de Girona, a mitja hora de la frontera amb França i a 20 minuts de les platges de Sant Marti d’Empúries (Costa Brava).

Arribar amb cotxe:

Des de Barcelona, ​​per l’autopista A7 després de Girona, agafar la sortida cap a N-II / Vilademuls / la Jonquera / França / França, travessar Bàscara i després prendre la sortida cap a Vilajoan, passar Vilajoan i continuar un parell de km per aquest camí rural en direcció Arenys d’Emporda; la masia es troba a meitat del trajecte, al costat d’un petit camp de futbol.

Des de França, per autopista A7, passar Figueres, agafar la sortida 4 cap a Figueres S / Roses. A la rotonda, agafar la segona sortida en direcció N-IIa, incorporar-se a N-II en direcció Girona. Després de Pontós, prendre la sortida en direcció Vilajoan, passar Vilajoan i continuar un parell de km per aquest camí rural en direcció Arenys d’Empordà; la masia es troba a meitat del trajecte, al costat d’un petit camp de futbol.

Arribar amb tren:

Des de Barcelona Sants o Barcelona Passeig de Gràcia, prendre el ramal de Rodalies R11 “Barcelona Sants -> Portbou per Granollers Centre i Girona fins a l’estació Sant Miquel de Fluvià (2h). L’estació està a 4 km de la masia, es pot prendre taxi o contactar per a una possible recollida (en aquest cas és recomanable avisar de l’arribada amb antelació ja que a la masia hi ha escassa cobertura de xarxa mòbil i és difícil rebre missatges o trucades ).

En llarga distància, tant des del nord (TGV) com des del sud (AVE) es pot arribar amb tren d’alta velocitat fins a l’estació Figueres Vilafant, després es pren un bus urbà fins a l’estació Figueres Renfe Rodalies (trens de rodalies) i des d’allí es pren un tren de rodalies fins a l’estació Sant Miquel de Fluvià (5 min.). L’estació està a 4 km de la masia, es pot prendre taxi o contactar per a una possible recollida (en aquest cas és recomanable avisar de l’arribada amb antelació ja que a la masia hi ha escassa cobertura de xarxa mòbil i és difícil rebre missatges o trucades ).

Sobre el Mestre Soko
Pierre Leroux va trobar el zen el 1986 a la ciutat francesa de Rennes, i des de llavors ha continuat ininterrompudament amb la pràctica. Durant deu anys va participar en totes les sesshin i intensius al Temple Zen La Gendronnière, fundat pel Mestre Taisen Deshimaru, durant els quals va complir amb les tasques de la cuina del temple. El 1991 el Mestre Kosen, successor i hereu del Dharma del Mestre Deshimaru, l’ordena monjo al Temple de la Gendronnière.
És a partir de 1993, quan el Mestre Kosen crea la seva pròpia sangha, que es converteix en el tenzo (responsable de la cuina en un temple zen) històric de la seva sangha. Entre 1995 i 1999 va participar de l’etapa de Kosen a Amsterdam.
El 1999 cofunda el Dojo Zen de Barcelona Ryokan i a l’octubre de 2009 rep la transmissió (shiho) de mans del seu mestre, Kosen, al Temple zen de la Kosen Sangha, Yujo Nyusanji, passant a ser el Mestre Soko. En l’actualitat practica i dirigeix ​​intensius en Mèxic, Amèrica Llatina i Europa.
Segueix formant nombrosos deixebles en la pràctica de l zen i del samu.

Més informació i inscripció: https://www.zen-barcelona.com/event/zen-y-playa-x/