Dia:  Giovedì, 20 de Giugno
Hora:  a les 18:30
Lloc:  Centre Cívic Pati Llimona. Barcelona
Organitza:  Espai Avinyó
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre Cívic Pati Llimona
Carrer de Regomir 3, 08002 , Barcelona
Taula rodona

Memòries oblidades

Quines implicacions té la invisibilització de determinats col·lectius en la història oficial? Com podem recuperar aquells capítols exclosos dels llibres i els relats dominants?

L'Espai Avinyó us convida a la taula rodona 'Memòries oblidades', una activitat en què, a través de l’experiència de diversos col·lectius i comunitats de la ciutat, recuperarem capítols de la història que han estat invisibilitzats i marcats per la discriminació, l’assimilació cultural o la persecució. Entre aquests, l’arribada dels migrants de la resta de l’Estat als anys 60 i el sorgiment del concepte 'xarnego', l’empresonament de més de 1.000 Testimonis de Jehovà per objecció de consciència en època franquista, o les lleis dirigides a criminalitzar i perseguir el poble gitano.

Amb:

Samuel García: Músic i mediador comunitari. Director de Carabutsí, on treballa en un projecte comunitari de recuperació de la memòria històrica dels gitanos catalans.

Fernando Marín: Testimoni de Jehovà. Va passar 10 anys en presons franquistes per objecció de consciència.

César Martínez: Professor de secundària. Membre de Inter-Acció on col.labora en un projecte de recerca del Patrimoni Immaterial de la Comunitat Gitana de Barcelona.

Montse Santolino: Periodista i responsable de comunicació de Lafede.cat-Organitzacions per a la Justícia Global.

Condueix:

Aida Guillén: Directora de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona.

Inscriu-t'hi gratuïtament: ow.ly/eT5630oNy0T
Més informació: ow.ly/7jqv30oTTPG

foto de BCN ACCIÓ INTERCULTURAL.