Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
▶️
Adreça (carrer i número)
Barcelona
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Direcció General d'Afers Religiosos | Generalitat de Catalunya
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

¿Què és el Guru Grant Sahib? (sikhisme)

Durant el 2021, la Direcció General d’Afers Religiosos organitza un cicle per donar a conèixer algunes de les festivitats religioses que se celebren a Catalunya

Immagine rimossa.

El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització. En aquest sentit, destaca l'increment que ha experimentat la diversitat religiosa, que s'ha traduït en un augment del nombre de confessions presents a Catalunya i dels seus centres de culte.

La Direcció General d’Afers Religiosos del Departament de Justícia té, entre altres prioritats, l’objectiu de difondre la cultura religiosa i el seu coneixement a Catalunya, tant al personal al servei de les administracions públiques com a la ciutadania en general. Una de les temàtiques específiques que té interès a tractar són les festivitats religioses. Per això, durant el 2021 organitza el cicle Estem de festa! Celebrem-ho!, que permetrà donar a conèixer algunes de les festes que se celebren a Catalunya.

El cicle, coordinat per Lalè, preveu la realització de sis sessions virtuals divulgatives, que es duran a terme diferents dijous de 18 a 19.30 h i com a mínim una setmana abans de la festivitat per promoure així la divulgació i la participació.

L’estructura de les sessions inclourà una breu introducció sobre la confessió religiosa, una explicació de la festivitat per part de representants d’entitats religioses, que explicaran en primera persona la festivitat que es vol divulgar, i, per finalitzar, s’obrirà un espai de debat i preguntes que vulguin formular les persones participants.

El calendari del cicle és el següent:

- 8 de juliol: Cho Kor (budisme)

- 15 de juliol: Festa del Sacrifici (islam)

- 9 de setembre: Yom Kippur (judaisme)

- 14 d’octubre: Guru Grant Sahib (sikhisme)

- 28 d’octubre: Divali (hinduisme)

- 11 de novembre: Nadal (cristianisme)