Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
CaixaFòrum Tarragona
Adreça (carrer i número)
Carrer Cristòfor Colom, 2
Municipi
Tarragona
Preu
6.00
Nom de l'entitat organitzadora
Fundació "La Caixa"
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Què és el desig? L'amor i la passió en els mites. Victoria Cirlot i Joana Masó a Tarragona.

Què ens expliquen els mites clàssics sobre el desig, l'amor o la passió? Ariadna, abandonada per Teseu a Naxos, es desespera i es lamenta. Teseu no va tornar mai i, en conseqüència, Ariadna es va penjar, o no.

El mite desplega múltiples variants i planteja com són les coses o com podrien ser. L'antic mite d'Ariadna, oblidat a l'edat mitjana, es va tornar a interpretar durant el Renaixement i el barroc, tot i que va ser el filòsof Friedrich Nietzsche qui en va oferir significats de gran profunditat. A través de l'amor, el cos i el desig, la mitologia occidental produeix una reflexió sobre el món en la qual s'elabora el sentit de la democràcia, de la guerra, de l'economia o de les formes d'ordre social. La lectura contemporània d'aquests mites permet explorar l'evolució iconogràfica del desig.

Joana Masó és professora de Literatura Francesa a la Universitat de Barcelona i investigadora de la Càtedra UNESCO “Dones, desenvolupament i cultures”. És especialista en l'entrecreuament de les pràctiques artístiques, la literatura i el gènere.

Victoria Cirlot és catedràtica de Filologia Romànica a la Universitat Pompeu Fabra. S'ha dedicat a l'estudi de la literatura cavalleresca i mística de l'edat mitjana. L'últim llibre que ha publicat és Visión en rojo (Siruela, 2019).

COL·LABORA

Immagine rimossa.

COMENTARIS

Capacitat limitada.
Es prega puntualitat.

50 % DE DTE. PER A CLIENTS DE CAIXABANK

Per a la seguretat dels participants, s'hi aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment.