Dia:  Mercoledì, 1 de Dicembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  CaixaFòrum Lleida . Lleida
Organitza:  Fundació "La Caixa"
Preu:  6.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
CaixaFòrum Lleida
Avinguda de Blondel, 3 , 25002 , Lleida
Conferència

Què és el desig? L'amor i la passió en els mites. Victoria Cirlot i Joana Masó a Lleida

Què ens expliquen els mites clàssics sobre el desig, l'amor o la passió? Ariadna, abandonada per Teseu a Naxos, es desespera i es lamenta. Teseu no va tornar mai i, en conseqüència, Ariadna es va penjar, o no.

El mite desplega múltiples variants i planteja com són les coses o com podrien ser. L'antic mite d'Ariadna, oblidat a l'edat mitjana, es va tornar a interpretar durant el Renaixement i el barroc, tot i que va ser el filòsof Friedrich Nietzsche qui en va oferir significats de gran profunditat. A través de l'amor, el cos i el desig, la mitologia occidental produeix una reflexió sobre el món en la qual s'elabora el sentit de la democràcia, de la guerra, de l'economia o de les formes d'ordre social. La lectura contemporània d'aquests mites permet explorar l'evolució iconogràfica del desig.

Joana Masó és professora de Literatura Francesa a la Universitat de Barcelona i investigadora de la Càtedra UNESCO “Dones, desenvolupament i cultures”. És especialista en l'entrecreuament de les pràctiques artístiques, la literatura i el gènere.

Victoria Cirlot és catedràtica de Filologia Romànica a la Universitat Pompeu Fabra. S'ha dedicat a l'estudi de la literatura cavalleresca i mística de l'edat mitjana. L'últim llibre que ha publicat és Visión en rojo (Siruela, 2019).

COL·LABORA

la casa dels clàssics

COMENTARIS

Capacitat limitada.
Es prega puntualitat.

50 % DE DTE. PER A CLIENTS DE CAIXABANK

Per a la seguretat dels participants, s'hi aplicaran les mesures de seguretat i higiene previstes oficialment.