Dia:  Lunedì, 26 de Agosto fins domenica, 1 de Settembre
Lloc:  Monestir de Poblet. Casa d’exercicis dels Salesians . Vimbodí
Organitza:  Germandat del Monestir de Poblet
Preu:  275.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Poblet. Casa d’exercicis dels Salesians
Plaça Corona d'Aragó, 11, 43448, Vimbodí

Per saber-ne més

Exercicis espirituals/ Recés

Entre el silenci i la paraula, a Poblet

6 dies d'exercicis espirituals de la ma del P. Josep Alegre.

El desig més profund de tot ésser humà, el fonament de la nostra humanitat, ja el portem instaurat en el fons del nostre cor. En siguem o no conscients, tot allò que necessitem per viure en plenitud, l’Amor, ho portem ja en el nostre interior. Tota persona porta a dins una bella melodia que ha sembrat l’Etern. La nostra responsabilitat, i no de ningú altre, és desenvolupar-la i fer que s’escolti arreu!. Potser la nostra melodia personal no sigui suficient per a fer-se sentir harmònicament, per això és important que aquesta melodia sigui una melodia coral. I aquest ha de ser el camí de tota la nostra vida, anar caminant vers aquest horitzó. Escoltar aquesta melodia i anar-la afinant cada dia amb els altres demana fer silenci en el nostre cor. “Escolta les meves paraules, fixa-t’hi atentament: no les perdis mai de vista, guarda-les al fons del cor; qui les acull troba la vida, són remei per a tothom; per sobre de tot vetlla el fons del cor, perquè d’allí surt la vida” (Pr 4, 20-23).

El cor, no és una biblioteca on podem emmagatzemar idees, el cor seria més aviat com un ventre matern, allà on es fecunda i brolla la vida. Ens diu Paul Claudel, “El cor, aparell savi i complicat, cridat no tan sols a dirigir la nostra orquestra orgànica, sinó a donar i mesurar la vida. I la vida espiritual. Quan el Senyor diu: Dona’m el teu cor! (Prov 23, 26) vol dir: dona’m el centre de tu mateix, el principi de la teva vida, el teu ritme sensible, afectiu i intel·ligible. Recupera la font. Respira amb mi!”.

Vols descobrir quina és la melodia d’Amor que nia en el teu cor? Vols iniciar-te en l’escolta de la teva pròpia plenitud humana?. Això és el que et proposem en aquesta setmana d’exercicis. Ho farem a la llum dels textos de la saviesa cristiana, però també de l’escolta i contemplació de peces musicals (J.Williams, C.M.Schonberg, C.Franck, J.S.Bach,...) i obres d’art (Malherbe,  Thouron, Záborský, Somabart...).

Regala’t l’oportunitat de descobrir-te per arribar a ser el que desitges ser.