Salta al contenuto principale
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Museu Episcopal de Vic
Adreça (carrer i número)
Plaça del Bisbe Oliba, 3
Telèfon
938 869 360
Municipi
Vic
Nom de l'entitat organitzadora
Museu Episcopal de Vic  
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Per saber-ne més

Documents adjunts Media

La Divina Comèdia, un món sencer per descobrir, amb Joan Francesc Mira, a Vic

Conferència a càrrec de Joan Francesc Mira, escriptor, assagista, traductor, antropòleg, activista, professor de Filologia Clàssica i fundador del Museu d’Etnologia de València.

La Commedia hauria de pertànyer a aquell petit grup de llibres de freqüentació necessària, en tant que expressió d’aquesta humanitat comuna que ens fa a tots companys de la mateixa experiència de vida i del mateix viatge que Dante realitzà imaginàriament, però tan realment, ara fa ja set segles.

L’INFERN, EL PURGATORI I EL PARADÍS. DANTE I LA DIVINA COMÈDIA

El 14 de setembre de l’any 1321, ara fa 700 anys, moria Dante Alighieri, poeta i escriptor italià. Per commemorar aquesta efemèride, des d’Amics dels Museus d’Osona i el Mev hem organitzat tot un seguit d’actes que, a través de la poesia, l’art, el cinema, l’escenificació i la dansa, ens conviden a aproximar-nos als dos eixos principals d’aquest cicle: la figura de Dante i la seva obra més reconeguda: La Divina Comèdia. Amb aquesta proposta volem sumar-nos a les nombroses activitats que, al llarg d’aquest any, reten homenatge a un dels grans autors clàssics de la cultura universal. Durant tot el temps que duri aquest cicle, es podrà visitar l’exposició de llibres Dante: una mostra documental a la Biblioteca Joan Triadú.

Programa sencer

CONDICIONS DEL CICLE DE CONFERÈNCIES

- Totes les conferències són gratuïtes.

- Es requereix reserva prèvia. Places limitades.

- La sessió de cinema tindrà les condicions habituals que tenen les sessions del Cineclub Vic.

 

Correu electrònic
reserves@museuepiscopalvic.com