Dia:  Mercoledì, 8 fins venerdì, 10 de Settembre
Hora:  de 15:00
Hora:  a 20:45
Lloc:  ▶️. Barcelona
Organitza:  Grup de Recerca en Místiques i Heterodòxies Contemporànies de la Universitat de Barcelona
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️
Barcelona, Barcelona
Congrés

La dissolució del sagrat en el món contemporani

I Simposi Internacional sobre Místiques i Heterodòxies Religioses

Programa: Descarga-Descarrega-Télécharger-Donwload

Evadida de l’espai tancat i apartat on el procés de laïcització de les societats modernitzades la va intentar recloure, la religió –entesa com l’àmbit de comunicació amb allò sobrenatural-, en formats diversos que abasten expressions rituals, espirituals, terapèutiques, endevinatòries o “màgiques”, s’ha dispersat per tots els racons de la vida social i ara actua sense un centre, dislocada, colant-se pels intersticis que, sovint, ella mateixa ha obert adoptant pautes i continguts culturals nous, reciclant els vells i emprant discursos provinents d’àmbits tradicionalment “separats” com les ciències i la tecnologia. La religió tendeix a estar, avui per avui, a tot arreu i enlloc. Ben bé podríem parlar de la creixent preeminència de la informalitat en matèria religiosa, concretada en la multiplicació de fes sense dogma, creients sense església, líders espirituals sense comunitat i espiritualitats sense seu. És per tot això que convoquem aquest simposi per parlar de “dissolució” d’allò sagrat, prenent la idea d’un text de Pierre Bourdieu sobre l’esclat d’allò religiós en les societats contemporànies.

ORGANITZA: Grup de Recerca en Místiques i Heterodòxies Contemporànies –GREMHER– de la  Universitat de Barcelona. Col·labora: GIRRPO (Grup d’Investigació Religió Ritual i Poder)/ICA

Calendario e inscripciones

Envío de propuestas de participación: del 15 de enero al 30 de marzo de 2021.

Fecha límite de aceptación de propuestas: 21 de mayo de 2021.

Fecha límite para inscripciones de ponentes: 30 de junio de 2021.

Fecha límite para inscripciones de participantes no ponentes: 31 de julio de 2021.

 

Envío de propuestas:
Todas las propuestas de paneles y comunicaciones se enviarán a gr.gremher@ub.edu en los plazos establecidos. Se aceptarán propuestas en catalán, castellano, inglés, portugués y francés.

 

Precios de las inscripciones:

Profesionales: modalidad presencial 80€, modalidad virtual 60€.

Estudiantes: modalidad presencial 40€, modalidad virtual 30€.