Dia:  Lunedì, 23 fins sabato, 28 de Agosto
Hora:  de 0:00
Hora:  a 23:45
Lloc:  Basílica de Son Peretó . Manacor
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Basílica de Son Peretó
Carretera de Manacor a Sant Llorenç, km. 7,5, 07500, Manacor
Curs

Curs d’Arqueologia cristiana a Manacor (Mallorca)

El professor de la Facultat Antoni Gaudi, Mateu Riera, organitza anualment un curs pràctic d'arqueologia cristiana a la Basílica de Son Peretó, a Manacor (Mallorca, Illes Balears), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manacor. El curs vol apropar als participants la metodologia bàsica d'excavació i del registre arqueològic, així com als materials mobles més característics dels segles IV al VIII dC de la Mediterrània occidental.

Aquest curs és una bona oportunitat per introduir-se en l'arqueologia d'aquest període, ja que es poden rebre de primera mà els coneixements de la tècnica arqueològica alhora que se n'exerceix la pràctica i es rep formació teòrica de context.  

Per poder realitzar un dels cursos cal enviar un correu electrònic, abans del 16 d’agost, a l’adreça mriera@facultatantonigaudi.cat adjuntant un curriculum vitae. També s’ha d’indicar quin dels tres torns del curs es vol fer. Llavors, si encara resten places lliures, l’organització del curs facilitarà una butlleta d’inscripció i el número de compte per fer l’ingrés de la matrícula, amb o sense allotjament i manutenció. Una vegada fet l’ingrés, s’ha d’enviar una còpia de la transferència bancària a l’adreça mriera@facultatantonigaudi.cat Es perdrà el dret a la plaça en el cas de no satisfer les taxes de matriculació abans del 20 d’agost.

PERFIL DELS PARTICIPANTS: Estudiants universitaris o graduats en arqueologia, història, història de l’art, o àrees de coneixement relacionades.

ORGANITZA: Facultat d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes Antoni Gaudí de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i el Museu d’Història de Manacor de l’Ajuntament de Manacor

CRÈDITS: L’assistència a un dels cursos (45 h) més la realització d’un treball final equivalen a 5 ECTS d’un seminari de màster

Calendari 2021:

  • Primer torn - Del 23 al 28 d’agost
  • Segon torn - Del 30 d’agost al 5 de setembre
  • Tercer torn - Del 6 a l’11 de setembre

Preu: Matrícula del curs: 99 € Inclou: 5 hores de classes teòriques, 40 hores de pràctiques, una excursió arqueològica, assegurança d’accidents i un certificat oficial. Matrícula del curs amb allotjament i manutenció: 299 € (Pendent de confirmació. Segons evolucioni la pandèmia generada per la COVID19) Inclou: 5 hores de classes teòriques, 40 hores de pràctiques, una excursió arqueològica, assegurança d’accidents, certificat oficial, allotjament fins a set nits en habitació individual i quatre àpats al dia, amb disponibilitat de menús vegetarians i per a celíacs. També inclou els trasllats des de l’estació de trens o autobusos de Manacor fins a l’alberg, l’excavació, el museu i l’excursió.

Consulta el Programa del curs 2021 

Consulta tota la informació del curs i les edicions anteriors