Dia:  Domenica, 15 de Agosto
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Església de Sant Esteve. Llanars
Organitza:  Festival de Música Antiga dels Pirineus
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Esteve
Carrer de la Font, 25, 23, 17869 , Llanars
Concert

Claroscuro. Llums i ombres del Segle d'Or, a Llanars

Capella de Ministrers | Obres de L. Ruyz de Ribayaz, G. Mena, Falconiero, Praetorius, J. Marín, D. Ortiz, J. Arañés, A. Ribera, G. Bataillé, L. de Narváez, A. Mudarra, G. Sanz, S. de Murcia, H. Du Bailly, M. Rofino, G. Stefani, M. Romero i anònims.

www.capelladeministrers.com

 

Intèrprets

Delia Agúndez, soprano
Robert Cases, guitarra barroca i tiorba
Carles Magraner, viola da gamba

 

Un dels aspectes pictòrics més aparents i meritoris de l'estil barroc és el clarobscur. El present programa es configura al voltant d’aquesta premissa: el pas del Renaixement al Barroc en la música espanyola des de 1500 a 1650 amb una amalgama d'autors i cançoners al voltant de Miguel de Cervantes i el seu clarobscur irònic. En la seva obra trobem una font inesgotable de referències als costums musicals, la dansa i la música de la Península Ibèrica del segle XVI i principis de l'XVII. Constitueixen els seus escrits un compendi d'elements musicals que intensifica accions teatrals, vincula escenes dramàtiques o il·lustra personatges, molts d'ells músics.

 Visita guiada inclosa a l'Església de Sant Esteve i nucli antic.

 Hora: 17.00h. (Sortida: Església de Sant Esteve)

Al bell mig de Llanars s’alça l’Església de Sant Esteve, amb un dels pocs frontal romànics d’altars que encara es conserven en el seu lloc d’origen. Serà el punt de sortida d’un petit recorregut guiat pel nucli antic del poble.