Dia:  Sabato, 14 de Agosto
Hora:  a les 20:30
Lloc:  Església de Sant Vicenç. Estamariu
Organitza:  Festival de Música Antiga dels Pirineus
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Vicenç
Ca l'Escuder , 25719 , Estamariu
Concert

Claroscuro. Llums i ombres del Segle d'Or, a Estamariu

Capella de Ministrers | Obres de L. Ruyz de Ribayaz, G. Mena, Falconiero, Praetorius, J. Marín, D. Ortiz, J. Arañés, A. Ribera, G. Bataillé, L. de Narváez, A. Mudarra, G. Sanz, S. de Murcia, H. Du Bailly, M. Rofino, G. Stefani, M. Romero i anònims.

www.capelladeministrers.com

Intèrprets

Delia Agúndez, soprano
Robert Cases, guitarra barroca i tiorba
Carles Magraner, viola da gamba

 

previous arrow

Un dels aspectes pictòrics més aparents i meritoris de l'estil barroc és el clarobscur. El present programa es configura al voltant d’aquesta premissa: el pas del Renaixement al Barroc en la música espanyola des de 1500 a 1650 amb una amalgama d'autors i cançoners al voltant de Miguel de Cervantes i el seu clarobscur irònic. En la seva obra trobem una font inesgotable de referències als costums musicals, la dansa i la música de la Península Ibèrica del segle XVI i principis de l'XVII. Constitueixen els seus escrits un compendi d'elements musicals que intensifica accions teatrals, vincula escenes dramàtiques o il·lustra personatges, molts d'ells músics.

 Visita guiada inclosa: Església de Sant Vicenç

 Hora: 19.00h

Abandonada durant anys i en estat ruïnós, l’Església de Sant Vicenç renasqué i ara conserva una part important de les seves pintures murals romàniques.

Activitat en col·laboració amb Catalonia Sacra