Dia:  Sabato, 14 de Agosto
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Monestir de Sant Pere de Rodes. El Port de la Selva
Organitza:  Festival de Música de Sant Pere de Rodes
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n, 17489 , El Port de la Selva
Concert

And the winner is... a Sant Pere de Rodes

Música de pel·lícules per a piano a quatre mans i orquestra de corda

CARLES & SOFIA PIANO DUO
ORQUESTRA SOLISTES DE CATALUNYA
DANIEL MESTRE, direcció

CARLES & SOFIA PIANO DUO
Els Artistes Steinway Carles Lama i Sofia Cabruja són el duet català amb més projecció internacional. Considerats pel públic i la crítica com dos músics amb una innegable capacitat de commoure a l’espectador, el duet mostra també una espectacular sincronització i una comprensió mútua excepcional.
La seva carrera internacional, des del 1987, els ha portat a actuar al Carnegie Hall (Nova York), el Teatre Solís (Montevideo) o al Palau de la Música Catalana, entre d’altres, tant en recitals a quatre mans com amb destacades orquestres.
Artistes distingits del segell KNS Classical, la seva ampla discografia inclou les obres més destacades de Schubert, Brahms o Rachmaninov, la integral del compositor australià John Carmichael, així com projectes únics i exclusius com l’òpera “Goyescas” de Granados o els “Brahms Lieder”.
Compromesos sempre amb els problemes socials, el 2001 reben de mans de SAR la Infanta Margarita de Borbón, una distinció honorífica d’UNICEF per la seva labor humanitària.
El 2012 funden el seu propi projecte solidari: Concerts4Good, Music on a Mission.
El 2017, coincidint amb els 30 anys de carrera, se’ls atorga la Estrella de Oro a la Excelencia Profesional i la Medalla de Oro al Mérito en el Trabajo.
El 2018 també reben la Cruz Europea de Oro.

ORQUESTRA SOLISTES DE CATALUNYA
L’Orquestra “Solistes de Catalunya” és una orquestra de nova creaciófundada i liderada pel duet pianístic català, de reconegut prestigi internacional, “Carles & Sofia piano duo”.
Fundada l’any 2019, està integrada per músics virtuosos i concebuda per poder-ne aprofitar les seves qualitats individuals, al mateix temps que oferir interpretacions d’alt nivell d’exigència orquestral.
Fidels a la seva manera de ser en termes professionals, perseguint l’excel·lència, la professionalitat i l’alt nivell interpretatiu, Carles & Sofia creen l’orquestra amb l’objectiu de donar veu a joves virtuosos instrumentistes i amb el desig que acabi convertint-se en un referent del nostre país.
El debut oficial de l’orquestra va tenir lloc al Festival de Música de Sant Pere de Rodes.

DANIEL MESTRE, director
Nascut a Igualada, Daniel Mestre es forma a l’Escolania de Montserrat, als Conservatoris de Badalona, Barcelona (violí, piano, cant), UAB, i al Konservatorium der Stadt Wien, on es gradua en direcció amb les màximes qualificacions dirigint l’Orquestra Simfònica de Bratislava al Konzerthaus de Viena. També assisteix a cursos de direcció coral amb Pierre Cao i Laszlo Heltay i de direcció amb Antoni Ros-Marbà.
La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu. És el director musical de la seva Jove Companyia d’Òpera, amb la qual dirigeix òperes de Salieri, Mozart, Bizet, Von Suppé, Toldrà, Donizetti, Puccini, Menotti i RossiniHa estat director titular del Cape Town Opera Chorus (Sud-àfrica), Orquestra Simfònica Gèrminans, Coro de la Orquesta Ciudad de Granada, Cor Fòrum Vocal, director assistent del Cor de Cambra del Palau i al Gran Teatre del Liceu.
És professor al Conservatori Superior del Liceu, on dirigeix regularment el seu cor, orquestra i produccions operístiques, i a l’ESMUC, on exerceix de professor de direcció i és director musical del seu taller d’òpera. És convidat a participar en diversos cursos i festivals internacionals de música al nostre país i a Itàlia, Hongria, Sud-àfrica o Argentina.
Ha enregistrat per a Columna Música amb el Cor de Cambra Fòrum Vocal i per a les ràdios austríaca, sud-africana, RNE-Radio Clásica i Catalunya Música.

HANS ZIMMER
THE DARK KNIGHT

JOHN LUNN
DOWNTON ABBEY (medley)

HANS ZIMMER
THE HOLIDAY

JOHN BARRY
BAILANDO CON LOBOS

LEONARD BERNSTEIN
WEST SIDE STORY (medley)

ELMER BERNSTEIN
LOS 7 MAGNÍFICOS

CARLOS RAFAEL RIVERA
THE QUEEN’S GAMBIT (medley)

ENNIO MORRICONE
CINEMA PARADISO

HANS ZIMMER
INTERSTELLAR

LUDWIG GÖRANSSON
MANDALORIAN (medley)

COMPRAR ENTRADA: https://festivalsantpere.com/concert-no-8-and-the-winner-is-2021/