Dia:  Mercoledì, 25 de Agosto
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Monestir de Sant Pere de Rodes. El Port de la Selva
Organitza:  Festival de Música de Sant Pere de Rodes
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n , 17489 , El Port de la Selva
Concert

Absolute Chopin a Sant Pere de Rodes

​​​​​​​INGMAR LAZAR, piano

Aclamat per la revista Classica com a “pianista de presència magnètica”, Ingmar Lazar és elogiat internacionalment per les seves actuacions profundament commovedores, així com pel seu brillant control i técnica precisa. S’ha consolidat fermament com un dels principals músics francesos de la seva generació.
Actua a les sales més prestigioses del món, com ara la Gran Sala del Conservatori Txaikovski i el Centre Internacional d’Arts Escèniques de Moscou, el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Herkulessaal de Munic, la Fundació Internacional Mozarteum de Salzburg, el Rudolfinum de Praga, la Seine Musicale de París, L’Ateneu Romanès de Bucarest i l’Auditori Charles Bronfman de Tel Aviv entre molts altres. És convidat regularment a nombrosos festivals destacats com el Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, el Festival Internacional de Piano La Roque d’Anthéron, el Festival de les Setmanes Europees a Passau, el Festival Internacional de Colmar, el Festival Radio France Occitanie Montpellier, el Festival Chopin de París, el Festival Les Piano Folies de Le Touquet-Paris-Plage, Estate Regina Music Festival a Montecatini Terme i el Gothard Klassik-Festival.
Col·labora amb directors com Vladimir Spivakov, Jean-Jacques Kantorow, Mathieu Herzog, Julien Chauvin, Anna Duczmal-Mróz, Constantin Adrian Grigore, entre molts altres, i actua amb orquestres com la Filharmònica Nacional de Rússia, la Moscow Virtuosi, l’Orchester Lamoureux, l’Orquestra de Cambra de la Ràdio de Romania, L’Ensemble Appassionato, Le Concert de la Loge i l’Orquestra Simfònica Acadèmica de la Filharmònica de Lviv per citar-ne alguns.
Ingmar Lazar també és un músic de cambra dedicat i comparteix escenari amb Nicolas Dautricourt, Benjamin Herzl, Stanislas Kim, Roman Patočka, Jean-Claude Pennetier, Fedor Rudin, François Salque, Christoph Seybold, Ekaterina Valiulina, el Quatuor Hermès i Vision Quartet de cordes.
Nascut a França el 1993, Ingmar Lazar va debutar als 6 anys a la Salle Gaveau de París. Guanyador de diversos concursos internacionals, ha rebut el Premi de piano de la Fundació Tabor al Festival Verbier el 2013. També va ser nomenat laureat de la Fundació Safran per a la Música, França el 2016. El 2020 va ser guardonat amb els Ateliers Médicis, amb el suport del Ministeri de Cultura francès. Ingmar Lazar ha estat nomenat recentment Steinway Artist.
Antic alumne de Valery Sigalevitch i Alexis Golovin, Ingmar Lazar va continuar els seus estudis amb Vladimir Krainev i Bernd Goetzke a la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover. Després va assistir a l’Acadèmia Internacional de Piano del Llac de Como i al Conservatori de la Suïssa italiana (Lugano) com a erudit de Theo Lieven, on va estudiar amb Dmitri Bashkirov, Malcolm Bilson, Fou Ts’ong i Stanislav Ioudenitch. Va dur a terme el màster i el postgrau de la Universitat Mozarteum Salzburg a la classe de Pavel Gililov. Actualment, estudia amb Elisso Virsaladze a la Scuola di Musica di Fiesole. És recepor d’una beca a  l’Acadèmia Internacional de Música de Liechtenstein i va ser membre de l’Acadèmia de Música Philippe Jaroussky.

PROGRAMA
FRÉDÉRIC CHOPIN

Dos Nocturns, Op. 48
Polonesa Op. 44
Vals Op. 42
Nocturn Op. 55 No. 2

Sonata No. 2 op. 35
I. Grave-Doppio movimento
II. Scherzo
III. Marcia funebre. Lento
IV. Finale. Presto