Dia:  Mercoledì, 11 de Agosto
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Monestir de Sant Pere de Rodes. El Port de la Selva
Organitza:  Festival de Música de Sant Pere de Rodes
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Monestir de Sant Pere de Rodes
Camí del Monestir, s/n , 17489, El Port de la Selva
Concert

Absolute Beethoven a Sant Pere de Rodes

​​​​​​​HUGUES LECLÈRE, piano

Nascut a França, Hugues Leclère es va perfeccionar amb Catherine Collard abans d’entrar com a primer nomenat al Conservatori Nacional Superior de Música de París, on va guanyar per unanimitat tres primers premis de piano, anàlisi musical i música de cambra.

La seva carrera pianística l’ha portat a actuar a la Cité de la Musique de França, a l’auditori de Radio-France, al museu Orsay, al festival Chopin de Nohant, al festival Vézère  i a 42 països d’Amèrica central del Nord i del Sud. També ha ofert els seus concerts a la majoria de països europeus en espais tan rellevants com: Concertgebouw i Òpera d’ Amsterdam, Musikhalle a HamburgPouchkine Hall de Moscou, Festival de Coimbra a Portugal …

És el convidat habitual d’orquestres com la Berlinata Philharmoniker’s Camerata, l’Orquestra Nacional de Praga, l’Orchestre d’Auvergne, l’Orquestra Nacional de la Ciutat de Mèxic, l’Orquestra de la Guàrdia Republicana, la Filharmònica de Brasov, la Filharmònica de Reichenbach.  Ha treballat sota la direcció de Jacques Mercier, Jean-Pierre Wallez, Arie van Beek, Mikhail Shcherbakov, Ondrej Lenard, Sébastian Lang-Lessing, entre altres.

Intèrpret virtuós de Debussy, Ravel i els seus contemporanis, Hugues Leclère reconeix la seva plena maduresa en el repertori germànic, el qual aborda com a solista o en música de cambra. La seva passió per Mozart, Haydn i Beethoven el va portar a investigar els sons originals dels instruments clàssics. Leclère actua regularment amb d’Augustin Dumay, el Streichquintet de la Berliner Philharmoniker, els solistes de l’Orchestre de París, els quartets Modigliani, Talich, Debussy, Amarcord, Mandelring entre altres.

Hugues Leclère col·labora des del 2017 amb el pianista i improvisador Jean-François Zygel, en tres espectacles que combinen la interpretació d’obres de grans compositors amb improvisacions: Bachmania (2017), Debussymania, (2018) i Beethovenmania (2019).

PROGRAMA

LUDWIG VAN BEETHOVEN
Sonata No. 8, en do menor, Op 13, “Pathétique”

I. Grave; allegro di molto e con brio
II. Adagio cantabile
III. Rondo: allegro

Sonata No. 21, en Do Major, Op. 53, “Waldstein”
I. Allegro con brio
II. Introduzione. Adagio molto – attacca
III. Rondo. Allegretto moderato

Sonata No. 23, en Fa Major, Op. 57, “Apassionata”
I. Allegro Assai
II. Andante con moto-attacca
III. Allegro, ma non troppo-presto

COMPRAR ENTRADA: https://festivalsantpere.com/concert-no-6-absolute-beethoven/