Pasar al contenido principal
2 Catalunya Religió Lun, 14/02/2011 - 20:18

El democristià Xavier Puigdollers serà nomenat aquest dimarts director general d'Afers Religiosos de la Generalitat per part del Consell Executiu, segons ha avançat Europa Press. El nomenament ha estat ben rebut per l'episcopat català.

Puigdollers (Barcelona, 1951) és advocat i la seva trajectòria està vinculada amb les entitats socials: va ser el director de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència amb Jordi Pujol i en l'actualitat presideix la comissió de Benestar Social d'UDC.

Des del 1997 presideix la fundació 'La Tutela', l'organització més important i més antiga de Catalunya dedicada a la custòdia legal de discapacitats psíquics. És conseller per CiU al Districte de l'Eixample i professor de Dret Civil a la Universitat Abat Oliba (UAO). També participa en la secció d'Infància i Joves del Col.legi d'Advocats de Barcelona.

Puigdollers és catòlic i presideix l'Associació d'Amics i Devots de Sant Raimon Penyafort, patró dels advocats. També ha estat vinculat al Moviment d'Esplais Cristians (MCEC) i va pertanyer al Moviments de Graduats Catòlics.

Xavier Puigdollers sustitueix en el càrrec a Montserrat Coll i Calaf, que ha estat la directora general d'Afers Religiosos durant aquesta última legislatura, i també ho va ser-ho en el primer tripartit, fins que ERC va sortir del Govern. Durant uns mesos de l'any 2006, aquesta àrea la va ocupar el socialista Jordi López Camps.

Catalunya és l'única comunitat autònoma que compta amb una àrea al Govern específica sobre els Afers Religiosos. El seu primer responsable en va ser Ignasi Garcia Clavel, durant la darrera legislatura de Jordi Pujol, que va crear la Secretaria de Relacions amb les Confessions Religioses el 2000.

Els darrers anys en el treball de la direcció general ha destacat especialment per la voluntat d'establir relacions amb les confessions minoritàries i visualitzar la diversitat religiosa de Catalunya. Una situació reflectida en en el Mapa de les Religions de la Generalitat, que recull els 7.851 llocs de culte de més de 13 confessions religioses diferents: judaisme, el cristianisme oriental, el cristianisme evangèlic, els testimonis cristians de Jehovà, l'Església Adventista del Setè Dia, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, l'islam, la fe Bahà'í, l'hinduisme, el sikhisme, el budisme i el taoisme.

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.