Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Mar, 18/05/2010 - 12:16

Aquest dimarts al migdia s’ha fet public el nomenament de Salvador Cristau com a bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa. Tal com havia demanat des de l’inici del seu mandat el bisbe Josep Àngel Sáiz Meneses, avui s’ha fet públic aquest nomenament. Salvador Cristau era fins ara vicari general i rector del seminari. És el primer bisbe auxiliar de la diòcesi després de la seva creació el 2004. Terrassa és la segona diòcesi de Catalunya en nombre d'habitants i la desena d'Espanya.  

Salvador Cristau té 60 anys i la seva trajectòria eclesial està estretament vinculada a la de Josep Àngel Sáiz. El 1980 ser ordenat capellà a Toledo, com l'actual bisbe de Terrassa. Després a Barcelona va treballar en diverses parròquies i va tenir diverses responsabilitats en el tribunal eclesiàstic i en el seminari. Des del 2001 va ser secretari canceller de l'arquebisbat de Barcelona, quan Josep Àngel Sáiz Meneses era bisbe auxiliar de la diòcesi. La última parròquia que va ocupar Cristau a Barcelona va ser una de les més significatives del la diòcesi, la basílica de la Mare de Déu de la Mercè. Després, amb la divisió de l'arxidiòcesi del 2004 va anar a Terrassa com a vicari general i responsable del seminari.  

El bisbe de Terrassa, ha destacat en comunicar el nomenament que Cristau "juntament amb la dedicació parroquial ha esdevingut un bon col·laborador  amb els diversos bisbes que ha servit en les tasques de la Cúria. Des de la seva preparació també amb els estudis en Dret ha treballat en el Tribunal Eclesiàstic i més darrerament com a Secretari General i Canceller i Vicari General, càrrec en el que hi continuarà ara com a bisbe auxiliar". També ha remarcat "el seu treball en la formació de seminaristes i l’acompanyament de preveres, tant a l’arxidiòcesi de Barcelona com a la nostra diòcesi de Terrassa. Des de la creació del Seminari Diocesà l’any 2006 n’és el rector. Amb la seva dedicació i orientació el nostre Seminari esdevé una de les realitats més esperançadores per la vida de la diòcesi".

L'arquebisbe de Barcelona, Martínez Sistach, s'ha pronunciat sobre el nomenament de Cristau i ha afirmat que “conec i estimo des de fa molts anys el nou bisbe auxiliar de Terrassa, que fins a la creació de les diòcesis de Terrassa i Sant Feliu de Llobregat, ha estat sacerdot de la nostra arxidiòcesi, de la qual va ser també durant uns anys secretari general i canceller. Es dóna la circumstància que vaig tenir el goig de treballar amb mossèn Cristau en les activitats de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, en el barri del Guinardó, quan ell era un jove sacerdot i fou nomenat vicari d’aquesta comunitat parroquial, en la qual jo també col·laborava.”

La ordenació episcopal tindrà lloc el dia 26 de juny a les 11 del matí a la Catedral del Sant Esperit de Terrassa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.