Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR) És un dels canvis visibles en la Direcció General d’Afers Religiosos aquesta legislatura: la creació d’un Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa. El director general, Xavier Puigdollers, explica en aquesta entrevista amb CatalunyaReligió.cat que “és qüestió de dies i aviat començarà a funcionar” presidit per Francesc Torralba. Per tant, aviat es farà públic el nomenament dels fins a 15 membres que poder formar aquest consell. 

Puigdollers insisteix en que “no es tracta d’un consell representatiu de les diverses confessions per aportar les seves reivindicacions” sinó “d’un consell de reflexió” per assessorar al govern sobre la gestió de la diversitat religiosa.

En aquesta primera part de l’entrevista, el nou director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya explica que els seus objectius inclouen aconseguir “que el fet religiós sigui una cosa normal i natural dins de la societat”. “El fet religiós no ha d’estar apartat de la societat, com un tema privat” afirma, alhora que remarca “que en la vivència de cada confessió l’administració no hi ha d’entrar. El que ha de garantir l’administració és que les confessions tinguin la possibilitat de practicar”.

En la segona part de l’entrevista  Xavier Puigdollers parla de les relacions amb el Vaticà.