Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Vie, 29/10/2010 - 02:00

(Marta Nin – CR) El proper dia 7 de novembre Benet XVI començarà la seva primera intervenció oficial i pública a Barcelona en català. A la Sagrada Família, on està previst el seu primer discurs a Catalunya, Benet XVI s’adreçarà inicialment als presents en la llengua pròpia del país per passar després al castellà, i acabarà l’homilia en català.

Alhora, segons ha pogut saber CatalunyaReligió.cat, Benet XVI farà servir el català en tots els discursos que pronunciarà a Barcelona, tant en l’homilia de la Sagrada Família, com en l’Angelus (pregària que cada setmana és seguida per milions de persones a tot el món) i en el discurs en la visita a l’obra social del Nen Déu. Les seves paraules en la llengua del país tindran contingut, no es limitaran a un ús de cortesia i tindran un pes rellevant en les seves intervencions.

Això és possible, sens dubte, gràcies a la tasca del cardenal Lluís Martínez Sistach, i dels seus col.laboradors més estrets que, a l’hora de preparar aquest viatge amb els responsables corresponents de la cúria vaticana, han sabut fer present a Roma la realitat cultural de Catalunya.

Aquesta decisió també enllaça amb la sensibilitat demostrada per secretari d’Estat, el cardenal Bertone, durant la seva visita a Barcelona i a Montserrat de la passada primavera. Tarcisio Bertone també va donar un pes rellevant al català en les seves intervencions públiques, alhora que va mostrar un bon coneixement de la sensibilitat de la societat catalana.

El fet que en diferents ocasions el papa parli en català, o deixi de fer-ho, depèn sempre de la sensibilitat i de la voluntat de qui encapçala l’Església local. La qüestió és diferent per a les benediccions Urbi et Orbe de Pasqua i Nadal, durant les quals el papa no fa servir el català.

El proper viatge de Benet XVI, doncs, no només contribueix a la projecció internacional de Catalunya sinó que també fa possible que l’Església catalana es pugui mostrar a Roma tal com és, la qual cosa és cabdal per al present i el futur mapa eclesial del nostre país.

 

 

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.