Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Maurice Berquet ha estat nomenat nou provincial de L’Hermitage, la província dels maristes a Catalunya. Succeeix Xavier Barceló, que ho ha estat fins ara. El càrrec és per un període de tres anys, que començarà el 7 d’abril de 2010.

El superior general dels Maristes, el català Emili Turú, ha destacat les qualitats del nou provincial: “s’incorpora en aquest servei com a provincial, amb una llarga experiència que generosament posa a disposició de tots”. Turú també ha agraït el servei de Xavier Barceló “que treballant colze a colze amb el seu vicari, André Déculty,ha acompanyat discretament, però amb molta saviesa, els primers anys de la província”.

Els maristes van reformar el 2001 la seva estructura territorial i des de llavors la província marista de Catalunya forma un conjunt format per França, Suïssa, Algèria, Hongria, Grècia, que rep el nom de L’Hermitage, en memòria de la casa mare dels maristes, construïda per sant Marcel·lí Champagnat. En aquesta reestructuració, es va optar per una organització que aplegués diverses realitat socials, nacionals i sensibilitats. Les llengües oficials de l’Hermitage són el francès i el català. El primer provincial d’aquesta nova província, i durant sis anys, ha estat el G. Xavier Barceló. Ara és un francès qui agafarà el seu relleu.

Maurice Berquet va néixer el 7 de novembre de 1947 a Sainte-Foy-lès-Lió i va fer la primera professió el 15 d’agost de 1965, en el noviciat de Lacabane (Cublac). Professor de primària i després estudiant a Mulhouse. Va passar quatre anys a Bangui (RCA), Àfrica (1972-1976), com a professor de matemàtiques i animador pastoral de la JEC (Joves Estudiants Cristians) del país. És doctor en electrònica per la Universitat d’Estrasburg. Va treballar al servei de la pastoral juvenil de la diòcesi d’Estrasburg durant 12 anys i amb posteriorat va ser professor d’electrònica en una escola dirigida pels Germans Maristes a prop de Lió. Va ser nomenat Provincial de la Província de Beaucamps Saint-Genis-Laval el desembre de 1994 i va ser escollit membre del Consell general en el Capítol general de 2001. Va realitzar el treball de coordinador de la Comissió preparatòria del 21è Capítol general i amb posterioritat va presidir la Comissió Central del mateix Capítol.

Podeu trobar la informació d’aquest nomenament en el butlletí de la URC.