Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) L’arquebisbat de Barcelona ha anunciat aquest divendres al migdia en un comunicat el nomenament del nou president de la Fundació Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família. Esteve Camps i Sala substituirà en aquest càrrec l’expresident del Parlament Joan Rigol que dimarts va anunciar la seva renúncia.

Esteve Camps (Barcelona, 1947) és expresident del Centre Moral de Gràcia i col·laborava en les celebracions litúrgiques de la basílica. La seva trajectòria està vinculada principalment a la vida associativa del barri de Gràcia de Barcelona. Precisament, l’any 2008 va rebre el Premi Ateneu a la trajectòria individual per la seva dedicació, durant gairebé 50 anys, al moviment associacionista a Gràcia.

Va exercir la seva activitat professional a “La Caixa” en diversos càrrecs de responsabilitat. A nivell diocesà va ser director de Centres Culturals Catòlics de la delegació d’Apostolat Seglar de l’Arquebisbat. El passat viatge de Benet XVI a Barcelona, va ser el responsable del servei d’acreditacions, i des de la dedicació de la Sagrada Família ha format par de l’equip organitzador dels actes a la Basílica.

Actualment col·labora, dins de l’àmbit de la Delegació d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona, en el departament de Béns Immobles; és conseller de Càritas diocesana i de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol.

En la seva etapa com a president del Centre Moral es va fer la rehabilitació de la façana històrica de la seu i del teatre, i l’entitat va obtenir el Premi Vila de Gràcia. Ara el repte d'Esteve Sala és enfilar l'etapa final de la construcció de la Basílica.

 

A més del Centre Moral de Gràcia, entre altres entitats ha col·laborat a la Colla Victòria de Sant Medir, en les comissions de la Festa Major de Gràcia, o en el món sardanista. S’ha dedicat també a recuperar la història de la Vila de Gràcia, recollida en el llibre Entitats Centenàries de Gràcia.

En la breu nota de l’arquebisbat, el cardenal Martínez Sistach agraeix a Joan Rigol “el treball realitzat”.

 

D'un temps d'un país amb Esteve Camps por latortugadegracia