Pasar al contenido principal
Por Jordi Llisterri i Boix .

Benet XVI pronuncia tres o quatre discursos cada setmana, a més de signar nombrosos documents i escrits. La meva salut física no em permet llegir tot el que escriu o diu el papa (de la mateixa manera que no em permet llegir tots els llibres que es capaç d’escriure Francesc Torralba), però alguna cosa vaig mirant.

Si algú tingués temps ho hauria de comprovar, però almenys amb transcendència pública la paraula “preservatiu” només l’hem vist en boca del papa dues vegades: en les declaracions a l’avió durant el viatge a l’Àfrica i en el llibre entrevista Llum del món, on en parla precisament per matissar les seves anteriors declaracions als periodistes.

Peter Seewalt, ja havia entrevistat al cardenal Joseph Ratzinger XVI dues vegades als anys 90. En van sortir dos llibres, més amplis i densos que l’actual: La sal de terra i Déu i el món.

Vaig agafar de nou aquest darrer per veure que trobava sobre el tema. I, efectivament, Ratzinger es referma en la doctrina de l’Església que vincula la sexualitat amb la fecunditat remarcant la “interrelació entre creació divina i la fertilitat humana”. I Seewalt li pregunta: “Es pot ser un bon cristià encara que es contravinguin les idees de l’Església en qüestions de moral sexual?”. Ratzinger fa una resposta matisada on el que demana és que aquest sigui “el camí”, però que “precisament en la recerca, un segueix sent, si volem expressar-ho així, un ‘bon catòlic’”.

Benet XVI no sembla, doncs, molt obsessionat pels preservatius com a nucli de la fe. Si més no, el que calgui posar davant.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.