Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
sagrat cor tibidabo
Foto: Salesians
Galeria d'imatges

Salesians El 1675, Jesús li va dir a Santa Margarida Maria que volia que la Festa del Sagrat Cor se celebrés divendres després de la vuitena del Corpus Christi. El 1856, la Festa del Sagrat Cor es va convertir en festa universal, i és així com és una de les solemnitat que se celebren dins l'Església catòlica. Enguany la solemnitat s'ha celebrat el 7 de juny i el Temple expiatori del Sagrat Cor de Jesús del Tibidabo, atès per la comunitat salesiana, ha acollit una gran celebració.

L'acte central de la festivitat ha estat l'Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, David Abadías. Amb la cripta plena de fidels, la solemne eucaristia va comptar amb la participació de tota la comunitat salesiana i l’animació de la coral La Salle Bonanova, molt aplaudida al final de la celebració.

En la seva homilia, el bisbe Abadías va explicar que Jesús convida tots a canviar el cor de pedra per un de carn i a descansar en Ell, “en qui trobem tot el que necessitem i més”. En les seves paraules va destacar també el compromís missioner: “Quan ens trobem amb Jesucrist, som també enviats cap als germans. Reconèixer l’amor de Jesús ens capacita i ens envia”.

Una hora abans de la concelebració, prop de vint adoradors es van reunir amb el director i rector, Joan Codina i Giol, amb la finalitat d’intercanviar opinions tendents a dinamitzar l’Adoració al Santíssim Sagrament mitjançant una millor coordinació dels torns en la capella, i amb el propòsit que cada adorador es comprometi a responsabilitzar-se d’una hora de presència davant la Custòdia amb l’Eucaristia. El Tibidabo compta en l’actualitat amb 121 adoradors.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.