Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
espai-sert
Fotografia: Bisbat de Vic.

Bisbat de Vic L''Espai Sert' serà un espai divulgatiu multimèdia entorn de l'obra i la figura de Josep Maria Sert. Es tracta d'un espai que ha creat la catedral de Vic i que s'inaugurarà, juntament amb una audioguia, el divendres 14 de juny a les set del vespre. 

Des del bisbat de Vic expliquen que, des d’un principi, es va considerar imprescindible que el projecte de 'Recuperació i valorització de l’obra de Sert a la catedral de Vic' disposés d'un espai dedicat a explicar la llarga relació del pintor amb aquest edifici. 

Amb aquest proposit, s'ha creat l''Espai Sert', un espai que permetrà contemplar per primera vegada les teles dels tres projectes que Sert va fer per a la catedral. Es tracta dels tons pastels de les primeres proves, que va fer en 1906 i que ara basteixen les parets de tal recinte; la magnificència dels quatre Evangelistes que va ubicar en 1926 al presbiteri de la catedral i que ara decoren el deambulatori; i els personatges ocres i voluminosos que el pintor va projectar després de 1939 i que actualment ocupen tota la nau catedralícia.

A més, es podrà entrar a l’interior de la maqueta de la catedral amb tota la proposta decorativa que Sert va fer a principis dels anys vint del segle passat. També s’ha produït una audioguia que proposa un recorregut per la catedral a través de l’obra de Sert: des dels peus de la nau central fins a l’'Espai Sert' passant pel deambulatori.

Tant l’'Espai Sert' com l’audioguia seran presentats, a la catedral vigatana el divendres dia 14 de juny a les set del vespre. L’endemà, dissabte dia 15, es farà una jornada portes obertes a la catedral per a veure tots aquests espais.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.