Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

Blanquerna Més de 70 persones de vint nacionalitats han participat aquesta setmana en el II Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL. El congrés ha tancat aquest dijous reivindicant la llibertat religiosa com a indicador del grau de llibertat d'una societat. 

Blanquerna ha tancat amb el congrés una cerimònia de lliurament de premis als millors treballs de final de màster i millors tesis doctorals en el camp de la llibertat religiosa i de consciència. Els professors de la facultat Daniel Esparza i Miriam Diez, s'han encarregat de l'entrega de premis.

El degà la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Marc Polo, ha clausurat l’acte amb aquestes paraules: "A Blanquerna hi trobareu sempre un aliat per enfortir el dret fonamental de la llibertat religiosa, us dono les gràcies per haver compartit els vostres projectes amb nosaltres". L'han acompanyat Carles Armengol, director general d'afers religiosos de la Generalitat de Catalunya, que ha recordat que “el 73% de la població catalana considera que està bastant o molt garantida la llibertat religiosa”, i ha recordat el cost de la mateixa: “El cost de la llibertat és la seva eterna vigilància”.

Giorgia Miotto, directora general de la Fundació Blanquerna, ha clos l’acte agraint a les persones implicades en l’organització tota la feina i “vull agrair el coratge, el coratge de parlar de temes complexes: compartir idees és l’única manera de compartir el camí”. El tercer Congrés de Llibertat Religiosa i de Consciència tindrà lloc el 2026.