Pasar al contenido principal

En general, ens costa valorar el que tenim. Moltes vegades ho valorem quan ho perdem. D’altres, ho valorem quan no ho tenim. Per aquestes raons cal valorar l’existència, des de fa molts anys, del que avui anomenem “diàleg interreligiós” i que ahir coneixíem només com a “diàleg ecumènic”.

Gràcies a molt bona gent, a Catalunya tenim una història pròpia en la vida del “diàleg interreligiós”. Cada cop són més les Confessions Religioses, a casa nostra, que es mostren obertes a participar en aquesta experiència de diàleg, sense por de perdre la seva identitat. Encara hi ha qui ho viu amb una certa distància, però la construcció d’espais de coneixement mutu i de confiança ens ajudarà a vèncer aquestes darreres resistències.

És des d’aquest rerefons que cal valorar i difondre la iniciativa del Grup Estable de Treball de les Religions (GTER) per haver creat el “Premi en convivència i diàleg interreligiós”. Aquest és un premi adreçat a persones i institucions que s’hagin caracteritzat, en el passat o en el present, per la seva trajectòria per afavorir el diàleg i la convivència interreligiosa a Catalunya.

L’existència d’aquest premi ens mostra que aquest és un camí que fem dia rere dia. El poc coneixement de la seva existència i la necessitat de que sigui valorat socialment, tal com cal, mostra que encara ens queda molt camí per endavant.

El GTER ha fet un primer pas.

Entre totes i tots hem de contribuir al prestigi social.

Grupos

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.