Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
bernabe-dalmau-llibre
Fotografia: PAMSA.

PAMSA Les floretes de quatre grans sants és el nou llibre del monjo de Montserrat Bernabé Dalmau que ha publicat en les últimes setmanes Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA). El llibre és un retrat de sant Antoni abat, sant Martí, sant Benet i sant Francesc. Quatre sants que "han donat lloc a llegendes i sobretot a devoció popular", diuen des de l'editorial.

Al llarg de la història de l’Església hi ha hagut escriptors que han mostrat personatges dignes d’edificació per al poble cristià. Ho han fet amb finalitat catequètica, instructiva, exalçant virtuts, subratllant fets admirables, desitjant que el personatge esdevingui un model per a molts.

I amb aquesta voluntat Bernabé Dalmau relata la vida de sant Antoni abat, sant Martí, sant Benet i sant Francesc. Els tres primers són sants de l'antigor i el darrer de l'edat mitjana. A través del llibre de Dalmau, el lector es pot fer una imatge completa dels sants a partir de les fonts. El lector també podrà "endevinar per què han tingut biògraf destacat i el poble els ha acollit", diuen des de PAMSA.

Una activitat imparable a Montserrat en el camp de les publicacions

Bernabé Dalmau neix el 1944 a Igualada i ingressa jove al monestir de Montserrat. Acabats els estudis eclesiàstics alla mateix, els amplia a Estrasburg, on es llicencia en Teologia i en Dret Canònic.

A part d'algunes estades relativament breus a la casa filial que Montserrat tenia a Jerusalem i al monestir castellà d'El Paular i un reciclatge a Roma, exerceix sempre l'activitat a Montserrat, especialment en el camp de les publicacions, l'ensenyament i la pastoral.

Col·labora des dels inicis a la revista Documents d'Església i n'és el director des del 1986. És autor de diversos opuscles de divulgació religiosa, especialment en el camp litúrgic.

Recentment, ha publicat Sant Joan XXIII i la pau al món (2014), L'impacte del papa Francesc (2014), Óscar Romero, bisbe dels pobres (2015, en català i en castellà), Manual cristià d'autoestima (2016), El Dol (2017), Montserrat, un Magníficat de roca (2019), Ancians, vells o avis? (2021) i 50 homilies i el seu context (2022).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.