Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
basilica-pi-esplai
Fotografia: Valugi sota llicència C.C. 3.0.

CR Arran de les agressions policials que l'Esplai del Pi va patir aquest dissabte després de la seva festa d'aniversari, la parròquia de l'esplai pertanyent al Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) ha emès un comunicat condemnant l'actuació policial de la Guàrdia Urbana "desmesurada".

El comunicat de la basílica del Pi també mostra el rebuig per "l'abús de força i la utilització de mesures dissuasives excessives contra els monitors". Unes mesures que "s'entreveuen clarament en els reportatges difosos a les xarxes socials".

La basílica del Pi s'afegeix a la concentració d'aquest divendres “en suport a la tasca que es fa des de l'esplai i als seus monitors”

Des de la parròquia també exigeixen explicacions als responsables del cos de la Guàrdia Urbana i a l'Ajuntament de Barcelona. Volen que s'aclareixi la situació, es depurin responsabilitats si s'escau i que s'apliquin mesures perquè "fets d'aquesta índole no puguin repetir-se".

Des de la basílica mostren el seu suport a l'equip de monitors de l'esplai informant que s'afegiran a la mobilització convocada pel mateix centre d'esplai. Serà aquest 26 de maig a les 17:30 h a la plaça Vicenç Martorell de Barcelona. Ho fan, diuen, com a "mostra de suport a la tasca que es fa des de l'esplai i com a mostra de rebuig i condemna dels fets esmentats".

La parròquia també posa en relleu la necessitat d'una cultura de pau i diàleg en tots els àmbits i demana allunyar-se de l'ús d'incidents d'aquesta mena amb finalitats "polítiques o partidistes". "Més encara en aquesta setmana prèvia a les eleccions municipals", afegeixen.

Agressions injustificades, coaccions i intimidacions

L'Esplai del Pi va denunciar aquest dilluns en un comunicat les agressions policials de la Guàrdia Urbana que es van viure aquest dissabte en finalitzar la festa d'aniversari que el centre havia organitzat a la plaça Sant Josep Oriol de Barcelona.

En el seu comunicat, l'Esplai del Pi denunciava l'ús de gasos irritants, agressions injustificades, coaccions i intimidacions per part de la Guàrdia Urbana. D'entre aquestes agressions, subratllaven que agents policials havien trencat la mà i els dits d'un dels participants i havien asfixiat a un altre posant-li el genoll sobre el coll durant una reducció irregular.

Després del comunicat de l'Esplai del Pi, el regidor de Ciutat Vella Jordi Rabassa va anunciar que l'Ajuntament de Barcelona havia obert una investigació per esclarir els fets ocorreguts.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.