Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
sebastia-janeras
Fotografia: Església Ortodoxa Espanyola.

CR El grup ecumènic Cristians per Terrassa ha atorgat enguany la medalla al mèrit ecumènic al vicepresident del Centre Ecumènic de Catalunya, Sebastià Janeras. El també col·laborador de Catalunya Religió amb el blog ‘La llum ve de l'Orient’ ha rebut la medalla com un reconeixement a la seva aportació divulgativa i reflexiva a l'ecumenisme. L'acte d'entrega de la medalla serà aquest divendres a les 19:30 h a l'auditori de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa.

Andreu Dionís, pastor de l'Església Evangèlica Unida de Terrassa i membre de la junta de l'Associació Ecumènica Cristians per Terrassa, explica que la distinció que s'atorga a Janeras és "el reconeixement d'una persona que ha treballat per la divulgació de materials que van més enllà del món exclusivament catòlic i el seu esforç per donar-les a conèixer". Dionís subratlla que l'ecumenisme no només es construeix "des del diàleg, l'esforç i la capacitat d'apropar, que també". Per a ell, també és important el vessant divulgatiu i l'aportació d'elements comuns que ajudin a pensar i reflexionar. "D'això el Sebastià Janeras és un especialista i crec que ha fet una de les majors aportacions en aquest camp", diu.

Des de la junta de l'Associació Ecumènica Cristians per Terrassa també destaquen l'esforç i el respecte de Sebastià Janeras. Es tracta d'un reconeixement a la seva capacitat de diàleg i també a "la seva sensibilitat per entendre, comprendre i respectar les aportacions de l'altre".

Tota una vida d'ecumenisme

Sebastià Janeras és especialista en litúrgies orientals. Nascut a Barcelona l'any 1931, ha estat professor de litúrgies orientals al Pontificio Instituto Liturgico de Roma i a la Facultat de Teologia de Catalunya. També ha estat professor d'Esglésies orientals a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona i a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic.

Janeras va ser monjo de Montserrat del 1950 al 1969. Funda i dirigeix les col·leccions 'Clàssics del Cristianisme' i 'Clàssics cristians del segle XX'. És membre de la Societat Orientalium Liturgiarum i col·labora activament amb el Centre Ecumènic de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.