Pasar al contenido principal
blog-ruth-mocador-fer-farcells

Recentment, he estat en una conferència mundial d'esglésies, érem uns docents líders de molts països representant els 5 continents.

Sempre és una experiència única i molt engrescadora poder compartir la fe amb germans de tants llocs amb llengües i cultures diferents però units en el Crist.

Una de les nits va ser un temps de dones, temps per sopar, compartir i empoderar les dones, recordant que som una mica més del 50% de la població mundial, i a les esglésies som gairebé el 60% i malgrat ser el motor ja sigui a la societat en general com a les esglésies, no sempre es reflecteix en els lideratges. Se’ns animava a desenvolupar la nostra influència allà a on som i a acceptar el repte del lideratge. Tenint en compte les realitats tan diferents que representàvem em va semblar realment una bona reflexió.

A banda a la meva taula érem quatre dones de quatre continents una d’Amèrica, una d’Àfrica, una d’Àsia i jo d’Europa. Tradicions, cultures, llengües, vestits diferents i ben variats, però el diàleg va ser fluid i engrescador, compartíem les nostres realitats personals i ministerials. En un punt de la conversa vàrem dir: “fem una selfie juntes”, però no va ser possible, doncs una d’elles viu en un país on és perseguida per ser cristiana i compartir l'evangeli, i per tant el senzill fet d'una fotografia podia comprometre-la. Aquell moment va ser impactant pels que no vivim aquesta realitat. Malgrat tot, aquesta segueix sent la realitat de molts cristians en alguns països musulmans on són perseguits i maltractats per defendre la seva fe en Jesucrist.

En acabar la trobada cadascuna de nosaltres havia vingut preparada per regalar alguna cosa de sobretaula a una altra dona, així jo vaig tenir l’oportunitat de regalar un mocador de fer farcells a una dona encantadora de Timor Oriental. He enviat una mica de la nostra identitat catalana cap al final d’Àsia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.