Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

Santa Maria del Pi Després de l'eucaristia d'aquest diumenge, la basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona ha celebrat l'acte de benedicció de les noves campanes horàries del temple. Així, gràcies a l'impuls de l'Associació d'Amigues i Amics del Campanar de Santa Maria del Pi, la basílica tornarà a ser un rellotge monumental amb el so de les noves campanes.

Després de l'acte, membres de l'Associació d'Amigues i Amics del Campanar de Santa Maria del Pi han hissat les tres campanes fins al primer pis del campanar, on ara esperen el moment que seran emplaçades a la seva ubicació definitiva, dalt del cloquer, lloc des d'on duran a terme la seva funció de rellotge.

Les tres campanes que passaran a tocar les hores al Pi han estat cedides per l'Ajuntament de Barcelona i són de la foneria Barberí d’Olot. Van ser fetes expressament pel rellotge de l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1929 que hi havia a la plaça d'Espanya.

L'última vegada que es va fer una celebració similar a la parròquia va ser fa més de cent anys per la benedicció de la campana Maria, al segle XIX.

Temàtica
Territori