Pasar al contenido principal
blog-ruth-tulipes-8m

Aquest dimecres 8 de març, passejava per Budapest, després de dos dies intensos de reunions sobre lideratge.

La ciutat es va despertar plena de tulipes i de moltes altres flors, a cada cantonada tenia una floristeria o una parada plena de flors al carrer.

No sent la primera vegada que passejava per Budapest, vaig pensar que alguna cosa especial hauria de ser. De mica en mica veia dones que anaven o venien amb una o diverses tulipes entre les mans, aviat vaig descobrir que en una de les parades obsequiaven amb tulipes a les dones pel Dia Internacional de la Dona. Sembla que els hangars regalen flors en les celebracions més importants.

Tornant cap a casa a l'avió, vaig tenir el temps per llegir l’article de Juan José Tamayo “La rebelion de las mujeres en la Iglesia”.

La dolçor de les tulipes, la meva flor preferida, i la denúncia de l'article en van fer pensar en el llarg camí que les dones d’arreu del món, hem de seguir fent camí. Ho hem de fer en qualsevol àmbit, i específicament en el de la religió, per poder assolir i mantenir la paritat i la mateixa feminitat.

M’atreveixo a dir, que justament dins de les tradicions religioses, malgrat algunes bones excepcions, encara queda un camí increïblement molt més llarg per fer.

Jo com pastora protestant em quedo amb les paraules de l'apòstol Pau a la carta als Gàlates 3:28 “Ja no hi ha jueu ni grec, esclau ni lliure, home ni dona: tots sou un de sol en Jesucrist.”

La visió en el Crist sembla molt clara i senzilla, amb relació a la paritat o igualtat, sigui de gènere, de raça o social. Aquestes tres “revolucions” encara estan pendents avui dia en moltes parts del món. Em sembla una hermenèutica massa clara i senzilla, perquè l’hagin tergiversat durant molts segles.

Per tant, necessitem mantenir-nos fermes per seguir fent la revolució, les revolucions, però amb la dolçor de les tulipes, potser el camí se’ns farà menys feixuc i mantindrem millor la nostra identitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.