Pasar al contenido principal

Manyanet Sant Andreu Després de més d'un any de recerca rigorosa a la nostra comunitat educativa, el Jutjat núm. 31 de Barcelona, en data 10 d'octubre de 2022, i posteriorment l'Audiència provincial de Barcelona, a la qual havien recorregut després de la primera sentència, a la Interlocutòria de 9 de febrer de 2023, declara amb total claredat i una argumentació degudament justificada que, després d'una investigació exhaustiva, el suïcidi el 19 de maig de 2021 de l'adolescent, alumna de l'escola, Paula Kira López no pot ser vinculat a l'acció d'una persona o a la inacció del centre escolar.

Tota la comunitat educativa, assenyalada amb noms i cognoms, ha patit una pressió mediàtica extraordinària durant aquests anys i ara, després de la declaració del Jutjat, ratificada per l'Audiència, què en queda? Algú els mostra proximitat o demana disculpes per les acusacions sense fonament fetes a la direcció, els professors, les famílies, els companys?

Queda sí, el dolor profund per a la família i també per a l'escola, pel tràgic succés, però no es mira ja cap a cap altre lloc? Se seguirà assenyalant a les xarxes els docents? És només l'escola la responsable d'aquestes tràgiques decisions dels adolescents? No hi ha altres espais que han d'assumir la responsabilitat que els toca per educar i enfortir interiorment i emocionalment els adolescents, oferir-los els recursos que necessiten en un moment delicat de la maduració personal i prevenir aquestes decisions irrevocables?

Comunitat educativa

Manyanet Sant Andreu

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.