Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
nathalie-becquart-tribuna-joan-carrera
Fotografia: Grup Sant Jordi.

CR La quarta edició del dinar i col·loqui 'Tribuna Joan Carrera' comptarà amb la participació de la subsecretària general del Sínode de Bisbes, Nathalie Becquart. La religiosa francesa parlarà sobre el procés sinodal engegat pel papa Francesc que començarà la seva fase final aquest setembre al Vaticà. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 22 de març a les 14:00 h al restaurant Pomarada de Barcelona, com en les dues primeres edicions. Per a poder participar-hi cal inscriure's prèviament.

Els organitzadors de la Tribuna Joan Carrera expliquen que Becquart serà "l'única dona que tindrà dret a vot en el Sínode". La religiosa ha assegurat en altres ocasions que el Sínode és una oportunitat per "capgirar la piràmide" i ha defensat la importància de deixar enrere "la visió jeràrquica de l'Església".

L'acte serà presentat pel vicari episcopal i responsable de la fase diocesana de Barcelona de la consulta del Sínode, Enric Termes.

Nathalie Becquart va estudiar a la Facultat del Centre Sèvres dels jesuïtes a París, especialitzada en eclesiologia. Ha treballat 25 anys compromesa en el camp de la joventut. Va ser la directora del Servei Nacional per a l’Evangelizació dels joves i de les vocacions de la Conferència Episcopal Francesa durant set anys. Va prendre part en el Sínode de la Joventut com a observadora. El febrer de 2021 el papa Francesc la va nomenar subsecretària general del Sínode de Bisbes. Des del desembre de 2021 és membre del Dicasteri per a la Comunicació.

Una vintena d'entitats convocants

La Tribuna Joan Carrera és una iniciativa conjunta del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i el diari El Punt Avui. I té per objectiu recollir i actualitzar les inquietuds constants en la trajectòria del bisbe Joan Carrera: la situació actual del cristianisme a Europa i al món com a fet religiós, difondre les experiències de diàleg, comunicació i participació social i, en definitiva, potenciar la presència del fet religiós en la nostra societat catalana.

Entitats i institucions eclesials s’han adherit a aquesta iniciativa com a convocants i ja en són una vintena: la productora Animaset, el Consell de Laics dels Caputxins de Catalunya, Cristianisme al segle XXI, Cristianisme i Justícia, el grup Effathà-cristiansdebase.cat, els Equips de Pastoral de la Política i la Comunicació, El Pregó, el Punt Avui, la Fundació Albert Bonet, la Fundació Casa de la Misericòrdia, la Fundació Catalunya Religió, la Fundació Centesimus Annus, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, la Fundació Joan Maragall, la Fundació Pere Tarrés, el Grup Cristià del Dissabte provinents del País Valencià, el Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, Justícia i Pau, la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Santa Anna - Hospital de Campanya i la Unió de Religiosos de Catalunya. “Hem estat capaços de sumar sinergies”, valoren els impulsors de la iniciativa.

Joan Carrera (1930-2008) concebia l’eclesialitat en diàleg amb la societat. Per això sempre estava disponible per participar en debats, tertúlies, trobades i d’aquí naixia la seva preocupació per impulsar uns mitjans de comunicació cristians que oferissin una paraula serena i esperançada a la societat. La seva preocupació política partia d’aquests mateixos principis convençut del servei que podien fer a la societat les aportacions de l’humanisme cristià.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.