Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
papa-congo-audiencia
Fotografia: Vatican News.

Vatican News En el primer gran acte públic del papa Francesc en el seu viatge apostòlic a la República Democràtica del Congo i Sudan del Sud, el pontífex ha parlat de la pau i la no-violència. El Papa, que va iniciar el viatge aquest dimarts, ha recordat als cristians la seva crida “a ser missioners de pau” i a “col·laborar amb tots trencant el cicle de la violència i desmantellar les trames d’odi”.

D’avant d’un milió de seguidors, el Papa ha subratllat la importància que els cristians facin com Jesús: “Proclamar al món l’anunci profètic i inesperat de la pau”. Ha estat el missatge destacat de l’eucaristia per la pau i la justícia que ha tingut lloc a la República Democràtica del Congo.

El Papa s’ha referit al perdó, la comunitat i la missió com a punts importants per “alimentar la pau”. Uns punts que va destacar Jesús “per conservar i cultivar la pau”.

“No hi ha cristianisme sense comunitat, com no hi ha pau sense fraternitat”

“Junts creiem que amb Jesús sempre tenim la possibilitat de ser perdonats i tornar a començar” i això, ha assegurat el Papa és el que Jesús desitja: “Ungir-nos amb el seu perdó per a donar-nos la pau i el valor de poder també nosaltres perdonar”.

Sobre la segona font de pau, el Papa ha recordat que Jesús no es dirigeix als deixebles individualment, sinó que els parla en plural “i a la primera comunitat li lliura la seva pau”. “No hi ha cristianisme sense comunitat, com no hi ha pau sense fraternitat”, ha assegurat.

Referint-se a la tercera font de pau, la missió, el pontífex ha destacat que Jesús “ens envia com el Pare l'ha enviat a Ell”. El papa Francesc ha subratllat que Jesús va ser enviat a “servir i donar la seva vida per a tota la humanitat”.

La pregària, la comunitat, l'honestedat, el perdó i el servei; ingredients pel futur dels joves, segons el Papa

Al llarg del seu viatge apostòlic, el Papa s'ha trobat amb representants d'algunes obres socials presents al Congo, els ha recordat que la causa de la pobresa "no és la falta de béns", sinó "la seva distribució no equitativa".

També ha tingut temps el Papa per trobar-se amb joves i catequistes a l'Estadi dels Màrtirs de Kinshasa, on els ha suggerit els "ingredients pel futur". Ha esmentat la pregària, la comunitat, l'honestedat, el perdó i el servei com a claus per construir el futur. En aquest sentit, el Papa s'ha referit a les mans per parlar de les oportunitats i de la importància de decidir, a través dels actes, la voluntat de cadascú.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.