Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
caritas-mirem-endavant-bon-pastor
Fotografia: Càritas Barcelona.

CÀRITAS BARCELONA"Quan s’arriba a una nova ciutat com Barcelona, es fa difícil conèixer-la sense algú que et guiï". És per això que, un cop per setmana, el projecte 'Mirem endavant' de Càritas a la Parròquia del Bon Pastor acull persones nouvingudes que necessiten relacionar-se amb veïns del barri i descobrir l’entorn en el qual viuen.

Iniciat l’any 2018, el projecte va sorgir amb l'objectiu de proporcionar una ajuda i companyia. Aquestes trobades, que es fan setmanalment, pretenen la coneixença entre persones nouvingudes a la ciutat de Barcelona durant un període llarg i estable. "Aquí venim a menjar i a riure, però també a plorar si ho necessitem", diuen des de Càritas.

Les persones participants comparteixen un cafè o un esmorzar, expliquen les seves vivències i fan visites al barri per conèixer l’entorn i fomentar el sentiment de pertinença. La majoria defineixen el projecte com una "família" formada per gent de tot el món, però que per diferents circumstàncies han fet el pas de venir a viure a Barcelona, concretament al barri del Bon Pastor. "No només oferim acompanyament als nouvinguts, sinó que aprenem els uns dels altres", afirma una de les voluntàries.

"Malgrat la barrera idiomàtica, ens entenem per mitjà de la confiança, l'estima i l'acollida"

Un dels participants és l’Anthony. Assisteix a la Parròquia del Bon Pastor cada setmana i és el primer a servir l’esmorzar i desparar taula. "No té papers, no entén gaire l’idioma, però sempre té els ulls plens d’esperança", diu la Marina, voluntària. "És una persona que es comunica amb accions; li agrada venir perquè se sent acompanyat, i malgrat la barrera idiomàtica, ens entenem per mitjà de la confiança, l’estima i l’acollida". Una altra participant és la Carolina, que acaba d’arribar de Colòmbia. "No només vaig arribar sola sinó que em sentia sola, i en aquest espai hi he trobat una família", afirma emocionada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.