Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Parlament Comissió Abusos
Sessió Constitució de la Comissió [Parlament de Catalunya]

ACN / CR El Parlament ha constituït aquest dimarts la Comissió d’Investigació sobre la pederàstia a l’Església. Presidida per la diputada Susanna Segovia de En Comú Podem, la nova comissió inclourà també la investigació en altres àmbits, com l'escolar, l'esportiu i el del lleure. La constitució d’aquest òrgan va ser una proposta d’ERC, la CUP i ECP, i va ser aprovada al ple del Parlament a finals d’abril amb el suport del PSC, JxCat i Cs. La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha presidit la sessió constitutiva, i ara l’òrgan haurà d’elaborar i aprovar un pla de treball, incloent les compareixences que la comissió acordi de fer. Els grups tenen de termini fins el 23 de gener per presentar les seves propostes de pla de treball.

La comissió va ser aprovada pel ple del Parlament després de les negociacions entre diversos grups polítics sobre l'abast de l'àmbit d'investigació, si se centrava en l'Església catòlica o si s'obria a tots els entorns on avui es produeixen la majoria dels abusos. Finalment s'ha constituït com Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església, però el seu objecte és "l’anàlisi i investigació de les violències sexuals comeses contra infants i joves en l’àmbit de l’Església catòlica, els àmbits escolar, esportiu i de lleure i altres àmbits en què no hi hagi hagut col·laboració per a assumir responsabilitats i reparar les víctimes, i esclarir les actuacions davant els casos de pederàstia”.

La constitució de la Comissió és el pas necessari perquè cada grup parlamentari proposi els noms de les persones que han de comparèixer i que s'acordin per majoria. Si es compleix el pla de treball, aquestes intervencions públiques es podrien iniciar el febrer.

A més de la presidenta, la resta de diputats designats membres de la comissió en representació dels grups respectius són Judit Alcalá (PSC-Units), Raquel Sans (ERC), David Saldoni (JxCat), Manuel Jesús Acosta (Vox), Dolors Sabater (CUP), Jessica González (ECP) i Matías Alonso (Cs). El grup mixt no ha designat cap membre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.