Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
llibre-dels-pobres-al-papa-al-món
Fotografia: Claretians.

CLARETIANS Pocs dies després de celebrar-se la Jornada Mundial dels Pobres, l’Editorial Claret publica Dels pobres al Papa, del Papa al món. Aquest llibre és un recull de les preguntes que han sortit de pobres del tot el món per al Papa, i les respostes del Papa s’adrecen a tot el món.

Segons l’Editorial, l’originalitat d’aquest llibre ve de les mateixes preguntes que fan els pobres al Papa Francesc. Les històries d’aquesta gent, els seus sofriments i les humiliacions que pateixen els permeten una llibertat totalment desacomplexada. Aquestes pàgines contenen totes les preguntes que ningú no s’ha atrevit a plantejar al Papa: el seu salari, els seus amors, els seus defectes, els seus dubtes, les seves angoixes, el seu confessor, la seva salut… Les incomprensions dels interlocutors no han estat matisades ni suavitzades. Demostra l’autenticitat d’aquest diàleg.

Des dels primers moments del seu pontificat, el Papa comparteix el seu somni d’una “Església pobra per als pobres”. Per l’Editorial Claret, el simple fet d’escollir el seu nom, Francesc, és un recordatori permanent per no “oblidar els pobres”. No hi ha millor manera d’entrar al cor d’aquest home, al cor de la seva paraula i de la seva acció; que escoltar com conversa, no de la pobresa, sinó amb els més pobres.

L’Editorial Claret destaca que per als qui el coneixen i l’estimen, aquest llibre és la confirmació que és el “Papa dels pobres”. Per als qui no el coneixen, i també per als qui a vegades no estan d’acord amb ell, el llibre ofereix una porta d’entrada cap a la seva figura.

Territori
Institucions
Tags

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.