Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
pere-tarres-campanya-joguines

FUNDACIÓ PERE TARRÉSEl dret a jugar és una de les prerrogatives principals dels infants, que va adoptar l’assemblea general de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989. Per contribuir a fer complir aquest dret, la Fundació Pere Tarrés engega un any més la seva campanya anual de recollida de joguines per a infants de famílies en situació de risc social. Una iniciativa que és possible gràcies a la col·laboració de desenes d’empreses, institucions i persones a títol particular. Enguany, s'espera que els donatius creixin i en puguin gaudir prop de 2.500 infants.

La Fundació Pere Tarrés és conscient que jugar i il·lusionar-se amb les tradicions nadalenques és una part central del desenvolupament psicosocial i emocional dels infants, especialment tocat després de la pandèmia i les darreres crisis econòmiques, i per això posa en marxa novament la campanya, coincidint amb la celebració, aquest diumenge 20 de novembre, del Dia Universal dels Drets dels Infants.

Les aportacions es poden efectuar de diferents maneres. D’una banda, empreses, entitats o particulars poden apadrinar una de les Cartes als Reis Mags que han preparat els educadors de cada un dels centres. Les aportacions de joguines i materials demanen que tinguin una perspectiva educativa i contribueixin al desenvolupament dels infants i joves.

D’altra banda, també es pot fer una aportació lliure de joguines i material escolar o bé un donatiu econòmic per ajudar a finançar els diferents projectes solidaris que es porten a terme a la Fundació. S’accepten tot tipus de donatius de joguines, preferentment noves o en molt bon estat, que es poden fer arribar a la seu institucional de la Fundació Pere Tarrés de Barcelona fins al pròxim dia 13 de desembre.

40 centres socioeducatius implicats

Les joguines recollides es revisaran, s’agruparan per conceptes i es faran arribar als diversos centres socioeducatius i centres oberts vinculats a la Fundació que han sol·licitat aquest suport. En concret aquest any participaran en la campanya 40 serveis diferents: 26 dels 36 centres socioeducatius adherits a la xarxa de recursos de la Fundació Pere Tarrés i, com a novetat d’aquest any, 14 recursos socials de la demarcació de Tarragona que coordina la Fundació.

Cada centre decidirà com donar els regals als infants: alguns faran cagar el tió els dies previs a Nadal amb els infants, d’altres faran venir el Pare Noel i alguns els donaran a les famílies perquè les lliurin als seus infants per festes.

El Nadal de 2021 les donacions de joguines es van disparar i van doblar les rebudes en anys anteriors: uns 1.200 infants dels diferents centres socioeducatius en van poder gaudir. Aquest any la demanda per part dels centres ha estat molt superior a la de l’any passat. Per tant, s’espera que els donatius també creixin i en puguin gaudir prop de 2.500 infants que assisteixen cada tarda en algun d’aquests 40 serveis.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.