Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

Sant'Egidio "La història no es pot canviar, però junts podem fer que no es repeteixi". És el record del 'pelegrinatge de la memòria' que ha organitzat la Comunitat de Sant'Egidio a Barcelona aquest dissabte per recordar la coneguda Nit dels vidres trencats. La marxa silenciosa, sota el lema 'No hi ha futur sense memòria', ha anat de la plaça Pedró de Barcelona fins a la plaça Sant Just.

L'acte ha fet arribar un missatge d'esperança i de pau "enmig d'una societat que torna a veure la guerra a Europa i amb un repunt de discursos d'odi inquietants", diuen des de l'entitat. I és que, asseguren que "el fantasma del feixisme torna a amenaçar al món". "La tràgica memòria de l’Holocaust pot ajudar a orientar-se cap al futur i prendre’n responsabilitat", hi afegeixen.

En l'acte hi ha participat el director general d'Afers Religiosos, Carles Armengol; el gran rabí de Barcelona i Catalunya Meyer Simon Bar-Hen; el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova; i Jaume Castro, de la Comunitat de Sant'Egidio.