DGAR Amb l'objectiu de donar a conèixer les religions presents a Catalunya a través del joc i per mitjans digitals als infants i joves, la Direcció General d’Afers Religiosos ha encarregat una proposta educativa realitzada a partir de la maleta pedagògica de la Fundació Migra Studium. Es tracta del joc virtual 'Missió Humanitats' que s'ha publicat aquesta setmana i que es presentarà el 8 de novembre en una sessió presencial vinculada als Tallers RELIG 2022.
El projecte educatiu, que s’adreça a joves d’entre 13 i 15 anys i a les seves famílies, té com a finalitat tractar les dimensions espiritual, religiosa i dialògica de les diverses religions presents a Catalunya.
Es tracta d'una experiència virtual gamificada que posa al centre la curiositat per tal d'aproximar-se a les diverses confessions religioses, creences i conviccions, així com la superació de la por a la diferència.
El joc es complementa amb dues guies, una adreçada al professorat ‒que facilita tota la informació necessària per al bon desenvolupament del joc, amb recomanacions per dur a terme a l’aula abans, durant i després del joc‒ i una altra per a l’alumnat.
Recursos educatius lúdics en l'àmbit de la diversitat religiosa
Aquest 8 de novembre a les 17:00 h, en el marc de les Jornades RELIG 2022, que aquest any versen sobre l'educació en el lleure, tindrà lloc una sessió de tallers pràctics presencials sobre recursos educatius lúdics en l’àmbit de la diversitat religiosa.
Aquests tallers volen posar a l’abast dels professionals de l’àmbit educatiu diferents recursos educatius impulsats per la Direcció General d’Afers Religiosos, amb l’objectiu d’apropar el coneixement de la diversitat religiosa present a Catalunya, d’una manera lúdica i entenedora, als infants i joves. Entre altres recursos s'hi presentarà, també, el joc virtual 'Missió Humanitas'.
Conèixer el Camí Ignasià a través del joc interactiu
També aquesta setmana, la Direcció general d'Afers Religiosos ha publicat una pel·lícula interactiva que permet conèixer la figura d'Ignasi de Loiola a través del camí que el pelegrí va fer per terres catalanes.
El joc consisteix a respondre correctament les preguntes que es plantegen a cada etapa, a mesura que el pelegrí va avançant en el seu camí físic i espiritual.
L’aplicació està pensada perquè hi puguin jugar pelegrins d’arreu del món. Per això, s’hi pot jugar en la versió catalana, castellana o anglesa. Alhora, disposa de subtítols per garantir els paràmetres bàsics de l’accessibilitat digital.
Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número
o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.